Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen till invigningen av Västerås nya innebandyarena!

Lördagen den 21 mars invigs Västerås nya innebandyarena. Namnet på arenan presenteras i samband med invigningen. Det blir genom en ceremoni strax före matchen Västerås Rönnby IBK-IKSU som startar klockan 15.00. Dagen till ära bjuder Västerås stad på fri entré.

- Vi vill gärna fylla hallen och visa vilken tillgång arenan blir för innebandyn i Västerås, säger Stefan Brandberg, idrottschef i Västerås stad.

Det var dåvarande nämnden för idrott och friluftsliv som 2017 beslutade om att bygga en innebandyarena. NCC vann upphandlingen och första spadtaget togs den 14 augusti 2018. Nu är det alltså dags för det första nedsläppet.

- Det känns fantastiskt roligt att den efterlängtade arenan är klar. Innebandyn är en av de största idrotterna i Västerås och nu finns en arena som är tillgänglighetsanpassad, miljövänlig och modern, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Innebandyarenan ligger på Rocklundaområdet, strax söder om Bombardier arena. Vid matcher finns det plats för en publik på 1200 personer. Vid andra evenemang kan arenan rymma 2000 personer. Det finns också en träningshall för innebandy och handboll, serveringsyta med utsikt över planen, konferens- och kontorsrum. Med solceller på taket är anläggningen självförsörjande på el under soliga dagar. Slutnotan för innebandyarenan blev 135 miljoner kronor.

Preliminära tider, invigningen den 21 mars 2020

13.30: Dörrarna öppnas. Fri entré, max 1200 personer. Janke Jönsson underhåller.

14.30-14.50: Invigning av arenan. Medverkande: Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande, Vicki Skure-Eriksson (C) ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande, Jens Almcrantz, regionchef NCC, Fredrik Svensson, Rocklunda Fastigheter AB, Göran Harnesk, generalsekreterare i Svenska Innebandyförbundet, Karolina Widar, assisterande förbundskapten i innebandy. Konferencier: Lenny Hallgren, förvaltningsdirektör kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen

15.00: Matchstart Västerås Rönnby IBK-IKSU

Fakta om Västerås nya innebandyarena

  • Totalt cirka 6800 kvadratmeter.
  • Två fullstora planer, varav en är träningsplan med 75 läktarplatser. Träningshallen fungerar för både innebandy och handboll.
  • 8 omklädningsrum, tre större för hemma/bortalag vid elitmatcher
  • 1200 sittplatser vid innebandymatcher
  • 2000 åskådare vid andra evenemang, exempelvis konserter och mässor.
  • 100 sittplatser i servering och loge.
  • Ledtavlor och digitala banners för reklam längs sidorna.
  • Limträstomme vilket ger liv åt arenan.
  • Kostnad per kvadratmeter: cirka 20 000 kronor.

Kontaktpersoner

Stefan Brandberg, idrottschef, 021-39 15 12, stefan.brandberg@vasteras.se

Vicki Skure-Eriksson (C) ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande, 0703204161, viktoria.skure.eriksson@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås