Gå direkt till innehåll
Välkommen till invigning av Hahrska gymnasiet
Välkommen till invigning av Hahrska gymnasiet

Pressmeddelande -

Välkommen till invigning av Hahrska gymnasiet

Den 25 maj kl. 14.00 invigs Hahrska gymnasiets nya lokaler i Kopparlunden. Representanter för media hälsas varmt välkomna till invigningsceremonin. Kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Carin Lidman invigningstalar tillsammans med Mikael Kölborg, vd för Nordikon och ordförande för Västmanlands byggförening inom Sveriges Byggindustrier.

Vid invigningen talar även rektor Jan Oskarsson. En rundvandring ordnas i de fina, specialutformade lokalerna där lärare och elever finns på plats och visar upp moment inom utbildningarna. I samband med invigningsceremonin uppträder Estetiska programmets elever på Carlforsska.

Tid: Kl. 14.00 den 25 maj

Plats: Hahrska gymnasiet, Glödgargränd 4 i Kopparlunden, Karta över området

För mer information

Kontakta rektor Jan Oskarsson, 021-39 91 22 eller jan.oskarsson@vasteras.se .

Det går även bra att kontakta kommunikationsstrateg Ulrika Säfström Sunnerfelt, 021-39 22 69 eller ulrika.safstrom.sunnerfelt@vasteras.se

Information om Hahrska gymnasiet

Hahrska gymnasiet har längst erfarenhet i Västerås av att utbilda elever för jobb inom bygg- och VVS-branschen. Hahrska är även den enda byggutbildningen i Västerås som är rekommenderad av branschen. Elever som väljer Hahrska kan bland annat läsa till snickare, målare, murare, golvläggare, plåtslagare, betongarbetare, VVS-montör och fastighetsskötare samt anläggare och maskinförare i samarbete med Edströmska.

Eleverna på Hahrska gymnasiet får mycket goda kunskaper både teoretiskt och praktiskt. Hahrska gymnasiet har ett nära samarbete med branschen, både genom branschråd men också på stora satsningar på APL, arbetsplatsförlagt lärande. I höst anordnas Bygg-VM, en länsomfattande tävling för byggelever på Hahrska. 

Faktaruta om namnet Hahrska

Namnet Hahrska kommer från Erik Hahr, en riktig legend inom arkitektur, som bland annat skapat Stadshotellet, ASEA:s Mimerverkstad och Hovdestalunds kyrkogård. Han valde ofta tegel till sina byggnader, vilket känns extra roligt med tanke på de tegelbeklädda byggnaderna i Kopparlunden. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås