Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen till Hammarby fritidsklubb

I mitten av augusti slogs portarna upp till Hammarbys nya fritidsklubb, där elever i årskurs 4-6 kan umgås med kompisar, hänga och delta i kul aktiviteter som bakning, pyssel, spel och tävlingar. Fritidsklubben är en trygg plats där det alltid finns fritidsledare till hands. Media hälsas välkommen att närvara vid nämndens första verksamhetsbesök till Hammarby fritidsgård och klubb den 5 september klockan 15.00.

- Äntligen finns en fritidsklubb på Hammarby! Nu kan barn från årskurs 4-6 som bor i området få en meningsfull och trygg fritid efter skolan i fantastiskt fina lokaler med engagerad personal, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Finns i Nybyggeskolans lokaler
Hammarby fritidsklubb kompletterar den redan existerande Hammarby fritidsgård, där ungdomar mellan 13 och 18 år är välkomna att träffa kompisar och hitta på aktiviteter i en trygg miljö där det alltid finns vuxna fritidsledare att vända sig till om man vill.

Media hälsas välkommen att närvara vid nämndens första verksamhetsbesök till Hammarby fritidsgård och klubb den 5 september klockan 15.00. Medverkar gör nämnden för idrott, fritid och förebyggande samt representanter från Västerås stad. Gården och klubben finns i Nybyggeskolans lokaler på Bygatan 26.

Gratis fritidsverksamhet där det finns trygga vuxna
Hammarby fritidsklubb blir den fjortonde klubben som Västerås stad driver runt om Västerås. Klubben är en öppen fritidsverksamhet för elever i årskurs 4-6 där det jobbar trygga fritidsledare. Vad som finns att göra varierar från klubb till klubb. På vissa kan besökarna skapa musik och på andra kan de programmera robotar, baka eller åka på utflykter. Alla fritidsklubbar är en plats där besökarna kan vara sig själva, träffa kompisar och där det alltid finns vuxna som lyssnar. Att vara på klubben kostar ingenting och varje familj väljer själv när och hur ofta barnet ska vara med. Om barnet ska serveras mellanmål kostar det 200 kronor i månaden, men då ingår också lunch på loven.

Fler och fler barn varje dag
Öppnandet av Hammarby fritidsklubb firades den 15 augusti av cirka 40 besökare som bland annat bestod av bestod av barn och personal från andra fritidsklubbar.

- För varje dag som har gått så har det kommit fler och fler barn och vi ser fram emot att fylla dessa lokaler med barn som tycker om att träffa kompisar och ha kul. Vi ser fram emot att få besök av hela nämnden så att vi kan visa upp våra lokaler och vår fina och uppskattade verksamhet, säger Josefine Mosell, avdelningschef på Hammarby fritidsklubb och -gård.

Du kan läsa mer om Västerås stads fritidsklubbar på vasteras.se.

Vid frågor, kontakta:
Josefine Mosell, avdelningschef, 021-39 24 08

Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande
viktoria.skure.eriksson@vasteras.se, 070-320 41 61

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås