Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen till Gymnasiemässan som firar tioårsjubileum

Den 7-8 november 2012 anordnar Västerås stads gymnasieantagning en mässa som vänder sig till elever i årskurs 9 och andra ungdomar som ska söka gymnasieskolan. Utställare är alla kommunala och privata gymnasieskolor i Västerås. Över 2 000 ungdomar med handledare samt många föräldrar väntas besöka mässan.

Tid: onsdag 7 november, kl 09.00 -20.00, torsdag 8 november, kl 09.00 -15.00

Plats: Bombardier Arena, Entré C

Syftet är dels att ge eleverna information om program och inriktningar i Västerås inför valet till gymnasiet den 14 februari 2013 och dels att ge skolorna möjlighet att informera om sina utbildningar. Mötet och dialogen med eleverna som ska söka gymnasiet är en viktig del på Gymnasiemässan. 

I år är det tioårsjubileum för Gymnasiemässan. Detta firas med en högtidlig invigning den 7 november när mässan öppnar kl 9.00. Utbildningsnämndens ordförande Anders Teljebäck håller tal och klipper invigningsband. Det bjuds även på några överraskningar i samband med invigningen.

Nytt för i år är att Västerås stads politiker i utbildningsnämnden samt tjänstemän kommer att finnas på plats båda dagarna för att samtala med besökarna på mässan.

Bakgrund

På grundskolan startar information om gymnasievalet redan i årskurs 8. Under hösten i årskurs 9 blir den mer intensiv med bland annat vägledning, studiebesök, öppet hus och annan information.

Gymnasiemässan är ett komplement till alla dessa aktiviteter inför gymnasievalet.  Tidigare Gymnasiemässor har varit mycket lyckade och uppskattade både av besökande elever och utställande gymnasieskolor. Föräldrarna är välkomna att besöka Gymnasiemässan. Många elever på gymnasieprogrammen är engagerade i förberedelserna för mässan och kommer att medverka under de två dagarna.

Samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Västerås medverkar samt gymnasieskolorna i Sala med flera.

För mer information:

Eva Stenström, gymnasieantagningen, 021-39 14 22

eva.stenstrom@vasteras.se

Christina Ulming, gymnasieintagningen, 021-39 20 79

christina.ulming@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås