Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen på öppet hus i det nya kultur- och fritidscentret på Råby

Lördag 10 maj klockan 11.00–15.00 håller Västerås stad öppet hus för media och allmänhet i det nya kultur- och fritidscentret på Tornsvalegatan 61.

Det bjuds på kaffe, te, saft och enklare tilltugg. På plats finns det möjlighet att lämna sitt förslag till vad huset ska heta. Under dagen kommer den stora röda Londonbussen att gå mellan Råby centrum och Tornsvalegatan 61. 

Mer om verksamheterna i huset
I oktober tog kommunstyrelsen beslut att satsa på ett nytt kultur- och fritidscentrum på Råby i anslutning till Fredriksbergsbadet.

Flera verksamheter kommer att finnas på plats; två av stadens kultursekreterare, IK Franke, ABF och Kreativt återanvändningscenter.

Målet med verksamheten är att stärka attraktionskraften för boende på Råby, Bäckby, Hammarby och Pettersberg. Ett annat viktigt mål är också att skapa förutsättningar för barn och ungdomar att få en meningsfull fritid och att vara delaktiga i kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet.

För mer information
Jonas Pettersson, samordnare, 021-39 23 66, jonas.pettersson@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås