Gå direkt till innehåll
Välkommen på höstfest på Vallby friluftsmuseum 1 september

Pressmeddelande -

Välkommen på höstfest på Vallby friluftsmuseum 1 september


När löven börjar skifta i allsköns färger, bjuder Vallby Friluftsmuseum in till Höstfest den 1 september kl 11-16. Här kan flera generationer mötas och ta del av en mängd aktiviteter kring museet. Årets tema är Mat i hus och gårdar.

Flera museimiljöer är öppna och besökarna är välkomna att se och höra om några av de maträtter som var vanliga förr. På åkern skördas linet och man kan även prova på att binda sin egen julkärve.

Vid bondgården visar Västerås Folkdansgille hur man tar hand om det rötade linet: bråkar, skäktar och häcklar. Därefter spinns det på spinnrock. I herrgården är det floristutställning med vackra och inspirerande alster från Floristutbildarna. I missionshuset är det skaparverkstad för barn i alla åldrar med konstpedagog Lina Berggren. Karda och tova halsband av ull eller tillverka "mat" av trolldeg.

För barnen blir det även föreställningar i prästgården: Bockarna Bruse och kattungen. Under en halvtimme sjunger, spelar och agerar barnen tillsammans med Christina Holmström, som berättar om sin katt och de tre bockarna Bruse.

I djurvårdshuset klipps museets får. Vid torget blir musik och dans med Västerås Spelmansgille, Västerås Folkdansgille och Emaus brunnssextett.

För komplett program, se www.vallbyfriluftsmuseum.se

För mer information: 
Intendent Nina Larsen Welander, Vallby friluftsmuseum, 021-39 80 19

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås