Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vad tänker förskolebarn om cykel och trafik?

Västerås stad inledde i höstas en vett- och etikettkampanj som har det övergripande budskapet: Du är inte ensam i trafiken! Nu har det blivit dags att vända sig till cyklister med budskapen: Tänk på att visa hänsyn, Ha cykelkoll och Använd hjälm.

Den första kampanjdelen i vett- och etikettkampanjen riktade sig mot bilister och budskapen var då: Tänk på att blinka, Tänk på högerregeln, Tänk på hastigheten och Tänk på avståndet. 

Nu är det dags att vända sig till cyklister och det gör vi i form av en affischkampanj, information på www.vasteras.se och sociala medier samt utdelning av sadelskydd och flyers. Budskapen den här gången är: Tänk på att visa hänsyn, Ha cykelkoll och Använd hjälm.

Måndag 22 april klockan 12 inleds kampanj 2 med vernissage på torget i Gallerian.
Då avtäcker tekniska nämndens ordförande, Carin Lidman, en utställning med teckningar som förskolebarn har gjort om trafiksituationer. Det finns också möjlighet att ställa frågor om cykel, trafik och säkerhet. På plats finns även Västerås stads transportrådgivare Carl Strand.


För mer information
Ulf Palm, kommunikationsstrateg tekniska nämndens stab, 021-39 26 31

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås