Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Utomhusteater om tillgänglighet på Vallby Friluftsmuseum

Den 21 maj klockan 14.30 framförs en utomhusföreställning på Vallby Friluftsmuseums bondgård om tillgänglighet. "Tänk vad svårt det var förr i tiden när man hade funktionsnedsättningar. Men även idag måste vi kämpa mot otillgänglighet och diskriminering i samhället", säger Patrik Haase från Föreningen JAG, en av skådespelarna i teatern.

Medverkande i föreställningen är Erik Lindgren och Patrik Haase från JAG tillsammans med Ulla Blomqvist, Michael Kruse och geten Tilda från Vallby Friluftsmuseum.

Teaterföreställningen är en del av Föreningen JAG:s arvsfondsprojekt Kultur för alla i hela landet där människor med omfattande funktionsnedsättningar kan vara sina egna kulturproducenter och aktiva deltagare i kultur- och samhällsliv.

JAG (Jämlikhet, Assistans och Gemenskap) är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.


För mer information
Eva Bohlin, Föreningen JAG (Jämlikhet Assistans Gemenskap), 08-789 30 12, eva.bohlin@jag.se
Ulla Blomqvist, Vallby Friluftsmuseum, 021-39 80 71, ulla.blomqvist@vasteras.se  

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås