Gå direkt till innehåll
Västerås har nu en hinderbana vid Rocklundaskogen. Vid det här hindret ska man ta sig över och under.
Västerås har nu en hinderbana vid Rocklundaskogen. Vid det här hindret ska man ta sig över och under.

Pressmeddelande -

Utmana dig själv eller någon annan på hinderbana

Nu finns en hinderbana i Rocklundaskogen för dig som vill utmana dig själv - eller någon annan.

Hinderbanan har tio hinder längs med en slinga på cirka 2 km i Rocklundaskogen. Det går att starta vid utegymmet på Rocklunda eller vid parkeringen innan Villa Utsikten.

- Det känns extra kul så här i tider när människor måste hitta träningsmöjligheter utomhus att vi nu kan erbjuda en hinderbana för alla åldrar, från nybörjare till mer vana idrottare, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

En hinderbana är en anläggning där man ska ta sig genom ett antal olika fysiska hinder. I en hinderbana tränar man styrka, kondition, smidighet och koordination. Typiska moment för en hinderbana inkluderar krypning, balansövningar, hängövningar och klättring.

- Att göra det längs med en 2 km lång sträcka gör att man på ett lekfullt sätt tar sig runt och knappt märker att man även tränar konditionen. Vi hoppas att nå hela familjer, unga och äldre med denna bana och att man gärna gör detta tillsammans – självklart enligt Folkhälsomyndighetens råd i dessa tider, säger Karin Spets, idrottsstrateg i Västerås stad.

Tävlingsformen som man kör på en hinderbana kallas för OCR. Det står för obstacle course racing – hinderbanelöpning. Den typen av tävlingar blir alltmer populära, även i mer extrema former såsom Actionrun som har hållits i Västerås. Utifrån det började kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen att planera för en hinderbana för drygt två år sedan. Ett antal medborgarförslag har också lagts, med önskemål om en hinderbana i Västerås.

Nu är den alltså färdigbyggd och redo att ta emot träningssugna västeråsare, stora som små.

Hinderbanan invigs av Vicki Skure-Eriksson vid en mindre ceremoni på fredag 15 maj klockan 11.00. Media är välkomna att deltaga. Anmäl intresse till friluftsstrateg Karin Spets, karin.spets@vasteras.se, 021-39 13 17.

Läs mer på www.vasteras.se/hinderbana

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås