Följ Västerås stad

Up UF från Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola vann tävlingen Alumninästet

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2017 09:00 CET

Up UF vann första pris i Alumninästet

I december fick alla UF-företag i Västmanland inbjudan att delta i den nya tävlingen Alumninästet som anordnas av Ung företagsamhet. Fem UF-företag från olika delar av länet gick till final. Förra veckan avgjordes finalen där Up UF, från Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola tog hem första pris på 3 000 kronor.

Up UF har fem medlemmar. Deras affärsidé är en helt ny unik produkt som gör att du kan sätta upp saker på väggen utan att det blir hål. Produkten släpptes på marknaden den 16 december och blev genast populär. Just nu säljer företaget sin upphängningsordning tillsammans med tavlor men har som mål att i framtiden kunna sälja enbart lösningen.

Tävlingen Alumninästet vanns i stor konkurrens med länets övriga UF-företag. Varje deltagande UF-företag fick skriva en rapport om företaget som skickades in. Därefter intervjuade en jury fem finalistföretag som alla fick framföra en företagspresentation inför såväl juryn som en liten publik.

  • Det kändes som om vi gjorde bra ifrån oss under finalen men alla fem företag som var där kändes starka, säger Linn Forsmark, som är ekonomiansvarig i Up UF.
  • Vi vill fortsätta utvecklas och tävla och kommer fortsätta skicka in bidrag till fler UF-tävlingar, säger Simon Rydell som är marknadsföringsansvarig.

Up UF kommer självklart även att finnas med på den regionala UF-mässan i Västmanland som hålls den 14-15 mars. Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola kommer även att uppmärksamma företaget med en ceremoni på plats på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola kl. 13.35 den 19 januari.

Vill du veta mer om Up UF, kontakta gärna företaget via e-post: upufceh@gmail.com eller ring företagets VD Mathilda Jonasson, 076-162 95 73.

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås