Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Unga vuxna i Västerås blir ekonomismarta

Ekonomismart är en utbildning som hjälper unga vuxna att bli mer medvetna konsumenter, att lära sig göra aktiva val, identifiera risker och skaffa sig verktyg för en hållbar privatekonomi genom livet.

Bakom den lokala satsningen, att bjuda in Ekonomismart, samarbetar Konsumentjuridisk rådgivning och AMA Arbetsmarknad i Västerås Stad.

– Vi går samman och genomför den här aktiviteten med målsättningen att sprida kunskap om konsumenträtt och privatekonomi, riktat till arbetslösa unga vuxna mellan 18 och 30 år säger Cecilia Collin, konsumentjuridisk rådgivare och projektledare för Ekonomismarts genomförande i Västerås. Att vara konsument i dag kan vara ganska svårt. Vi har många val vi ska ta ställning till, ur olika perspektiv och ofta påverkar våra val även vår privatekonomi, ibland för flera år av vårt liv, fortsätter Cecilia Collin.

– Jag tror det betyder mycket att få möjlighet att gå den här utbildningen. Det innebär att man får en chans att få kunskap och verktyg att hantera sin privatekonomi bättre, säger Monika Lindh, enhetschef på AMA Arbetsmarknad. Under vissa perioder i livet, när ekonomin kan vara extra anträngd, som till exempel vid arbetslöshet kan de här kunskaperna vara till stor nytta hur man hanterar situationen, fortsätter Monika Lindh.

– Från nämndens perspektiv, är den här typen av projekt väldigt viktiga då vi ser att många unga vuxna idag, av olika skäl, saknar grundläggande kunskaper i privatekonomi. Detta är ett verktyg för att öka den sociala hållbarheten på sikt, säger Anna Thunell, ordförande i miljö- och konsumentnämnden.


Ekonomismarts är en del av Konsumentjuridisk rådgivnings förebyggande verksamhet. Utbildningen genomförs den 1-2 november i Västerås.

För mer information kontakta:

Cecilia Collin, konsumentjuridisk rådgivare och projektledare för det lokala genomförande av Ekonomismart. Tel: 021-39 17 22 E-post: cecilia.collin@vasteras.se

Monika Lindh, enhetschef, AMA Arbetsmarknad Tel: 021-39 25 47 E-post: monika.lindh@vasteras.se

Ekonomismart är en riktad utbildning för unga arbetslösa. Bakom satsningen med Ekonomismart centralt står Konsumentverket, Finansinspektionen, Folkuniversitetet och flera Sparbanksstiftelser. Läs mer om Ekonomismart och finansieringen av utbildningen på: www.ekonomi-smart.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås