Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Try It Nära Skultuna ger barn och unga en chans att prova på idrott och kulturaktiviteter

Den här veckan pågår Try It Nära Skultuna där vi erbjuder barn och unga i årskurs 4-9 ett fullspäckat schema med flera olika idrotts- och kulturaktiviteter att prova på. Det är ett samarbete mellan Skultuna kommundelsförvaltning och RF-SISU. Det finns bland annat parkour, cirkus och fotboll som arrangeras av olika föreningar och kulturaktörer i länet.

– Här kan man prova på flera olika aktiviteter för att ”hitta sin grej”. Tillsammans med föreningslivet kan vi verkligen skapa rörelseglädje och en meningsfull fritid för barn och unga. Det roligaste med sådana här projekt är att se hur barnen växer, både vad de lär sig och i deras självkänsla, säger Stina Holgersson, projektsamordnare i Skultuna kommundelsförvaltning.

Flera satsningar på barn och unga i Skultuna

Samtidigt som Try It pågår även sommarpraktik för Västerås stads gymnasieungdomar. Skultuna tar under hela sommaren emot totalt 115 ungdomar. Några av dessa arbetar som ledare på Try It och de har inför veckan fått en utbildning i värdskap, ledarskap och rörelseförståelse.

– Vi vet att våra barn och ungdomar i Skultuna är det viktigaste vi har för framtiden. Att ordna aktiviteter som Try It Nära, sommarpraktik, simskola och annat är också viktiga pusselbitar i att stärka deras framtidstro och i förlängningen förbättra kunskapsresultaten i skolan, säger Rasmus Persson, direktör för Skultuna kommundelsförvaltning.

Mer om Try It Nära Skultuna

Try It Nära pågår dagtid mellan kl 10-15 för barn och unga i årskurs 4-9. Ingen föranmälan krävs men incheckning sker varje morgon utanför fritidsgården på Persboskolan. Try It Nära är ett samarbete mellan Skultuna kommundelsförvaltning och RF-SISU Västmanland.

Kontakt och mer information

Stina Holgersson, projektsamordnare
021-39 07 89

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås