Följ Västerås stad

Träffa ungdomarna som ska sommarjobba i Kina

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2014 13:15 CEST

På måndag eftermiddag åker tio ungdomar och en gruppledare till Qingdao i Kina för att sommarjobba under cirka fem veckor. Passa på att träffa och prata med dem innan de åker från Västerås. Klockan 13.30 är media välkommen att träffa hela gruppen som samlas utanför Stadshusets entré direkt före avresan. Ungdomarna reser sedan från centralstationen med flygbussen strax efter klockan tre.

Ungdomarna ska praktisera på Svenska paviljongen på en världsutställning i Kina. Där ska de representera Sverige, Västmanland och Västerås. Ungdomarna åker först till Jinan för ett utbyte. Under två dagar träffar de studenter från ett universitet i Jinan och får en inblick i kinesisk kultur. Resan går sedan vidare med tåg för att leva drygt fyra veckor i hamnstaden Qingdao. 

Västerås stad ordnar sommarjobbspraktik till nästan 1 250 gymnasieungdomar. Tio av dessa platser viks för praktik i Kina. Det är exempel på hur Västerås stads vision: Västerås 2026 - staden utan gränser tar sig uttryck. Västerås deltar i sammanhang där kultur och innovationer visas upp. 
Jinan och Qingdao är miljonstäder i provinsen Shandong i Kina. Paviljongen, praktiken och utbytet är exempel från ett vänavtal mellan Västmanland och Shandong.

För mer information 
Charlotta Filling, internationell strateg, stadsledningskontoret, 021-39 26 36
Hanna Galorini Söderberg, samordnare och gruppledare för sommarjobbspraktikanterna, AMA Arbetsmarknad, 021-39 15 46

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad