Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svenska hjältar gästar skolor i Västerås

Aftonbladets och TV4:s skolturné Svenska hjältar gästar Västerås. Västeråselever i årskurs nio bjuds in till en inspirationsföreläsning där mod och medmänsklighet sätts i fokus.

Den 11 november bjuds elever i årskurs nio i Västerås in till Bombardier arena för att delta i en satsning som heter Svenska hjältar. Syftet är att inspirera elever att bry sig och sätta frågan om mod, medmänsklighet och personligt engagemang på agendan. Värd för tillställningen är Mark Levengood som tillsammans med bland annat Sara Holm Stålhand (barnombud i Västerås stad) inspirerar elever i Västerås att blir vardagshjältar.

– Att vi alla har samma värde är grunden för en trygg framtid där vi tillsammans kan känna oss säkra på att det runt omkring oss alltid finns någon som både reagerar och agerar om något går fel. Svenska hjältar lyfter fram viktiga, värdefulla tankar samt goda exempel och bidrar därmed till vårt gemensamma arbete för en trygg och likvärdig framtid, säger Peter Larsson, rektor för
S:t Ilians skola.

Skolturnén är en förlängning av Aftonbladets satsning där vanliga människor som gjort något ovanligt hyllas. Vardagshjältarna utses av en jury som leds av Anja Pärson och hyllas i den tv-sända finalen som äger rum på Cirkus i Stockholm i december.  

Media hälsas välkomna att delta när skolturnén gästar Västerås i Bombardier arena den 11 november!

Datum: 11 november
Tid: klockan 12.00–14.00
Plats: Bombardier arena

För mer information:
Lars-Göran Almgren, utvecklingsledare inom Västerås stad Skolverksamheter, 021- 39 11 15, lars.goran.almgren@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås