Gå direkt till innehåll
Visionsbild över Bäckby centrum utifrån detaljplaneförslaget.
Visionsbild över Bäckby centrum utifrån detaljplaneförslaget.

Pressmeddelande -

Startskott för gemensam Bäckbysatsning

Cirka 400 nya bostäder, ett nytt aktivitetsområde, torg- och parkstråk samt vägnät planeras för Bäckby centrum. Torsdag 11 januari inviger vi den gemensamma satsningen för att förbättra för boende och besökare. Vi sätter upp en mobil utställningsbox som Bäckbyborna är välkomna till för att få veta mer och lämna sina synpunkter. Media inbjuds till att vara med vid invigningen av utställningsboxen och startskottet för satsningen klockan 11.

-Bäckby är en viktig stadsdel och vi är beredda att satsa stort på att utveckla Bäckby. Vi kommer att finnas på plats på Bäckby centrum under hela januari för att kunna svara på frågor och få in synpunkter och idéer från boende och besökare. Nu ligger en detaljplan ute för samråd och tillsammans med byggaktörerna har vi tagit fram en programförklaring om hur vi tillsammans ska utveckla Bäckby till en attraktiv och färgstark plats, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande, Västerås stad.

Torsdag 11 januari kl 11.00 invigs den gemensamma satsningen och den mobila utställningsboxen. På plats finns representanter för Västerås stad och byggaktörerna för att berätta om detaljplanen, planerad bebyggelse och den gemensamma programförklaringen.

Välkommen!

Plats: Torget, Bäckby centrum

Tid: Torsdag 11 januari kl 11.00

Deltagare: Jonas Spangenberg, vd, BoKlok AB, Robert Jaaniste, vd, Ikano Bostad AB, Mikael Källqvist, vd, Bostads AB Mimer och Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande, Västerås stad


Program:

- Västerås stads Anders Teljebäck hälsar välkommen

- Samtal med byggaktörerna och invigningsceremoni

- Information och utställning av detaljplan, programförklaring och byggplaner

- Tid för intervjuer med representanter från Västerås stad, BoKlok, Ikano Bostad och Mimer

Samrådet för detaljplanen för Bäckby centrum pågår till 31 januari och finns utställd i Stadshuset, huvudbiblioteket och Bäckby bibliotek och kan också hämtas via Västerås stads webbplats.

För mer information kontakta:

- Västerås stad, Anna Sjödin, strateg Hållbar utveckling, 021-39 21 08, anna.sjodin@vasteras.se

- Bostads AB Mimer, Mikael Källqvist, vd, 072-141 44 56, mikael.kallqvist@mimer.nu

- Ikano Bostad, Cecilia Önnevik, affärschef, Nya hyresbostäder, 010-3304404, Cecilia.Onnevik@ikanobostad.se

- BoKlok, Sacha Pardon, pressansvarig, 010-449 33 26, sacha.pardon@boklok.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås