Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stans bästa sommarjobb?

Att få jobba med sitt stora fritidsintresse är få förunnat. Denna vecka jobbar 13 ungdomar från sex av stadens största föreningar med att visa upp sina intressen inom kultur och idrott. Ungdomarna åker runt i Västerås och gör sitt bästa för att locka barn och ungdomar till aktiviteter inom kultur och idrott. Med sig har de 13 ungdomarna musik, aktiviteter och prylar med information om Try It IDA.

För fjärde sommaren i rad får barn och ungdomar i åldrarna 10-15 år möjlighet att prova på olika idrotter och kulturaktiviteter i verksamheten Try it IDA. Aktiviteterna pågår den 3-7 augusti på Rocklunda, Swedbank Park och den 10-14 augusti på Råby IP från kl 10.00-15.00 och är gratis.

I verksamheten "Try it IDA" samarbetar Västerås stad med många av stadens föreningar för att skapa meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 10-15 år som inte hittat till föreningslivet. Genom att uppmuntra till aktiviteter som är lättillgängliga, gratis och kan visa ett varierat utbud vill man locka ungdomar att hitta till föreningslivet. Verksamheten skapar dessutom möjlighet för föreningar att utveckla ledarskapet för unga ledare.

Föreningar som deltar i Try it IDA är IK Franke, IVH handboll, Västerås Innebandy, Dansklubben Marionetterna, Studieförbundet BILDA och Teater Oliver.


Kontaktpersoner
Karin Sällberg, proAros förebyggande verksamheter, Västerås stad, 021-39 36 19

Andreas Bohm, Teater Oliver, 021-12 20 87

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås