Följ Västerås stad

Stärkt samarbete för S:t Ilians skola - Mimer och proAros bildar en rådgivande styrelse

Pressmeddelande   •   Apr 10, 2007 17:17 CEST

Attraktiva förskolor och skolor genererar bra stadsdelar att bo och verka i – och attraktiva boendemiljöer föder bra skolor. Västerås stads utförare proAros och fastighetsbolaget Mimer samarbetar sedan länge och nu tar man ett ytterligare steg med ett partnerskap för S:t Ilians skola.

proAros driver förutom S:t Ilians skola även fritidsgård, Familjecentrum och verksamheter som riktar sig till äldre och funktionshindrade i Pettersberg. Mimer har som mål att skapa en bra stadsdel, inte bara att äga och hyra ut en skola eller lägenheter.

Under flera år har fastighetsbolaget Mimer och kommunens utförare proAros samarbetat för att gemensamt skapa attraktiva stadsdelar. Nu vill man gemensamt ta ytterligare ett steg i samarbetet och pröva en ny form av partnerskap på S:t Ilians skola som även involverar föreningar och lokala intressenter.

- Partnerskapet på S:t Ilians skola ska tydligt utgöra stöd till skolans utveckling som en rådgivande styrelse säger proAros direktör Pär Eriksson. Det handlar om att ge färdriktning, bidra till stärkt ledning och nytänkande i skolan. Andra viktiga uppgifter för det nya partnerskapet blir att ytterligare utveckla kontakten mellan skola och samhället, och att koordinera pågående projekt.


För mer information kontakta:
Pär Eriksson, direktör proAros, Västerås stad, 021-39 12 31.