Följ Västerås stad

​Sporthyra - Månadens klimatsmarta företag

Pressmeddelande   •   Mar 13, 2015 10:31 CET

Varje månad utser Climate Challenge Västerås (CCV) ett klimatsmart företag som jobbar aktivt för att vara ett föredöme i sitt miljö- och klimatarbete. Månadens klimatsmarta företag är Sporthyra som igår vann Årets miljöpris på Guldstänk. Sporthyra hyr ut bland annat skidor, cykel eller kajak för några dagar eller en hel säsong. Vilket gör att kunderna får en utrustning med hög kvalitet till ett betydligt lägre pris än om de skulle köpa. Men det är även bra för jordens begränsade resurser om varje skida eller cykel används av flera.

– Cirkulär ekonomi är en modell som skulle kunna användas inom många områden. Vi behöver komma bort från ”slit- och släng samhället”. Genom att köpa in utrustning av riktigt bra kvalitet som cirkulerar under flera år i verksamheten säkerställer vi att varje artikel används optimalt under dess livslängd. På så sätt gör vi klimatet en jättetjänst samtidigt som kunden sparar mycket pengar på att hyra istället för att köpa. Att hyra ligger rätt i tiden, säger Erik Liljeberg, VD för Sporthyra i Norden AB.

CCV fungerar som en motor för förändrad syn på klimatfrågan och en inspiratör för ett nytt sätt att se på företagande. I Västerås finns det många företag som har goda förutsättningar att vända klimatproblem till en affärsmöjlighet. Ett medvetet klimatarbete kan ge nya kunder och många företag menar att deras klimat- och miljöarbete gett dem konkurrensfördelar och ökad konkurrenskraft.

Läs mer:
I CCV samlar vi kompetenser, rådgivare, samarbetspartners och klimatsmarta företag som företagare kan ha stor nytta av i utvecklingen av sitt klimatarbete.

Mer information:
Climate Challenge Västerås, Theresa D'Errico, 02-39 28 35
Sporthyra i Norden AB, Erik Liljeberg, 0723-27 93 80

Foto: Marita Gustavsson

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad