Gå direkt till innehåll
Att ta sig fram med gång, cykel, kollektivtrafik och elsparkcykel är exempel på reko resor.
Att ta sig fram med gång, cykel, kollektivtrafik och elsparkcykel är exempel på reko resor.

Pressmeddelande -

Snart startar kampanjen ReCO2 resor

Varje år anordnar Västerås stad kampanjen ReCO2 resor, för att motivera västeråsare att göra aktiva och klimatsmarta resor. Alla sätt att resa som är hälsosamma, hållbara och klimatsmarta välkomnas. Reko resor helt enkelt.

ReCO2 resor pågår 22 april till 19 maj 2024

När våren kommer startar vi kampanjen. Vi hoppas att flera västeråsare då har tagit fram cykeln och promenadskorna och har goda förutsättningar att göra reko resor. Namnet ReCO2 resor handlar om resa (Re) och koldioxid (CO2), där Västerås stad vill uppmuntra dig som reser i Västerås att göra det så klimatneutralt som möjligt.

Vad är en ReCO2 resa?

En ReCO2 resa är en resa som görs så koldioxidvänligt som möjligt. Det är rätt enkelt egentligen och du kan göra det på många sätt. Att ta sig fram med gång, cykel, rullstol, kollektivtrafik, inlines och elsparkcykel är exempel på reko resor. Bil tillhör inte kategorin ReCO2 resa, oavsett drivmedel.

Ett annat sätt är att faktiskt undvika att resa - att arbeta på distans hemifrån bidrar också till att göra resandet mer reko. Du som väljer distansarbete och bidrar till ett reko resande på så vis kan också vara med i kampanjen.

Var med och tävla

I samband med kampanjen ordnar vi en tävling. Alla som gör reko resor i Västerås kan vara med och det kostar förstås ingenting att delta. När kampanjen avslutas kan du svara på en enkät och motivera varför just du ska vinna.

Totalt kommer 20 vinnare att utses av en jury. Vinster att tävla om är busskort med 10 resor inom Västerås kommun. Vinnarna får även goodiebags med saker som kan vara bra att ha. Vi håller en prisutdelning i stadshuset med tekniska nämndens ordförande. Alla som vinner kommer att få en personlig inbjudan längre fram.

Gör så här för att delta

  • Registrera dig genom att ange din mejadress på vasteras.se/reko2resor. Gör det så snart som möjligt, men senast den 19 maj. Annars missar du vårt utskick av enkäten.
  • Så länge du är registerad får du information om kommande kampanjer varje år.
  • Gör dina ReCO2 resor mellan 22 april och 19 maj. Ett tips är att anteckna dem i exempelvis en kalender så att du kommer ihåg alla resor, eller tillfällen då du avstått från att resa och jobbat på distans.
  • När kampanjen är slut mailar vi ut en enkät till dig. Där kan du rapportera in dina resultat och motivera varför just du ska vinna.
  • Alla som vinner kommer att få en personlig inbjudan till prisutdelningen längre fram.

Presskontakter

Robin Forslund, trafikplanerare: robin.forslund@vasteras.se, tel. 021-39 25 33

Malin Österlind, trafikplanerare: malin.osterlind@vasteras.se, tel. 021-39 10 56

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås