Gå direkt till innehåll
Snart är vi klara med tredje etappen längs Vasagatan!

Pressmeddelande -

Snart är vi klara med tredje etappen längs Vasagatan!

Idag tar vi bort byggstaketen på Vasagatan så att Cityfestivalen kan ta vid. Arbetet har nu pågått under elva veckor, närmare bestämt sedan mitten av april när vi kunde stänga av markvärmen. Renoveringen har påverkat sträckan från korsningen vid Smedjegatan och fram till korsningen vid Biskopsgatan. Under vecka 27 och 28 är det bara några mindre arbeten som kvarstår på trottoarerna. Det betyder att trafiken går som vanligt från och med 4 juli. Stort tack för ditt tålamod under byggtiden!

Bättre tillgänglighet och säkrad markvärme

Under projektet har vi genomfört en rad förbättringar:

  • Renoverat trottoarer och tillgänglighetsanpassat entréer.
  • Förbättrat ytskikt och tillgänglighetsanpassat busshållplatsen på Di Spagna sidan.
  • Renoverat markvärmen på trottoarerna.
  • Bytt ut cykelställ och trasiga papperskorgar.
  • Renoverat in- och utfarten till parkeringshuset.
  • Lagt ny beläggning på den del av Vasagatan som går från Smedjegatan och fram till infarten vid Igors parkeringshus.

Tillsammans tar vi hand om city!

Ombyggnationer är sällan roliga, men väldigt nödvändiga. För att underlätta för berörda verksamheter, boende och invånare under byggtiden har vi gjort olika insatser och aktiviteter. Bland annat har vi lagt en lång, grön matta längs Vasagatan samt ordnat med fler sittplatser och ett fint konstverk här.

Kompletterande arbeten under vecka 27 och 28

På grund av oförutsedda merarbeten och stundtals dåligt väder har vi inte hunnit klart med allt enligt tidplan. Vi slutför därför det sista med fogningen samt monterar möbler, cykelställ och papperskorgar under vecka 27 och 28. Inget av arbetena påverkar trafiken som öppnar åter den 4 juli och city har öppet som vanligt.

Välkommen på invigning!

Den 18 augusti klockan 15.00-17.00 är det dags för invigning av den nyrenoverade sträckan. Se till att anteckna datumet redan nu, för det här vill du inte missa! Västerås stad och Västerås Citysamverkan bjuder på gott fika, trevlig underhållning och roliga barnaktiviteter. Fler detaljer om invigningen kommer längre fram.

Om Vasagatan etapp 3

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås