Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SM i Triathlon i centrala Västerås söndag 13 juli

För andra året i rad arrangeras en Triathlontävling i Västerås och i år har tävlingen SM-status. Simstarten sker vid nya Lögastrand och växlingar samt målgång kommer att ske framför stadshuset. Sverige-eliten kommer att vara på plats för att tävla om SM-medaljer och man räknar även med ett stort startfält i motionsklasserna.

Med simning i Mälaren och Svartån samt cykling och löpning i centrala Västerås kommer detta bli ett arrangemang utöver det vanliga.

– Det här är fantastiskt! Mästerskap på hemmaplan, bättre blir det ju inte! Den tekniska och snabba banan mitt i centrala Västerås passar mig bra och jag ser fram emot att köra om guldet, säger Joel Vikner, svensk mästare i Triathlon 2013.

Distansen är s.k. olympisk, vilket innebär simning 1 500 meter, cykel 4 mil och löpning 1 mil. Första start sker klockan 09:30 och tävlingen pågår hela dagen.

Detta är en gemensam satsning från Västerås stad, Svenska triathlonförbundet och flera lokala föreningar – Västerås SS, Västerås CK, Västerås friidrott med flera. Ambitionen är att tävlingen ska växa och verkligen sätta Västerås på triathlonkartan kommande år.

För mer information:
Per Vikner, tävlingsledare, 070-665 91 15, per.vikner@mbrf.se
Stefan Brandberg, idrottsstrateg Västerås stad, 021-39 15 12, 076-569 36 67, stefan.brandberg@vasteras.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås