Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Slovakiens ambassad uppmärksammar modersmålsundervisningen i Västerås

Den 16 december får Centrum för tvåspråkighet besök från Slovakiens ambassad. Anledningen till besöket är ett stort intresse för modersmålsundervisningen i Västerås.

Medlemmar från Slovakiens ambassad besöker Centrum för tvåspråkighet för att få mer information om modersmålsundervisningen i Västerås. Arbetssättet på Centrum för tvåspråkighet, som ansvarar för modersmålsundervisningen till elever i Västerås, kännetecknas av god samverkan mellan modersmålslärare och lärare ute på skolorna.

Under förra året fick modersmålslärarna på Centrum för tvåspråkighet i samarbete med lärarna på Trollbacksskolan, ett hedersutnämnande från Skolverket. Utnämnandet skedde med anledning av skolans europeiska kvalitetsutmärkelse för språkundervisning 2013, European Language Label.

Media hälsas välkomna till besöket!

Datum: 16 december
Tid: kl 10.30
Plats: Munkgatan 9 i centrala Västerås

För mer information
Maria Ruth, enhetschef på Centrum för tvåspråkighet, 021-39 12 24

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås