Följ Västerås stad

Skultuna får besök från Nederländerna och Frankrike

Pressmeddelande   •   Mar 20, 2014 09:00 CET

Den 22–26 mars får skolor och förskolor i Skultuna kommundel besök av lärare från Nederländerna och Frankrike. Besöket är en del i EU Comeniusprojektet Where words fail, music speaks, som är inne på sitt andra och sista år.

– Just nu arbetar vi med temat Caring for our environment (Att bry oss om vår miljö) och under de här dagarna kommer vi bland annat att redovisa detta tema för varandra, säger projektledaren Lena Godö Cronert.

Media hälsas välkomna att bevaka besöket!

Program

 • Lördag 22 mars – Lärarna från Frankrike anländer till Västerås.
 • Söndag 23 mars – Från kl. 10.00 rundtur till fots och med buss i Västerås.
  På kvällen anländer lärarna från Nederländerna.
 • Måndag 24 mars – Kl. 08.30–13.00 besöker gästerna förskolor och skolor i Skultuna.
  Kl. 15.00 besöker de Skultuna Messingsbruk.
 • Tisdag 25 mars – Kl. 09.00 uppträder elever från årskurs F, 1 och 2 i Tibbleskolans gymnastiksal med Skrotorkestern. Därefter uppträder elever från årskurs 6 med musikalen Vill du åka skidor ner för sopberget?
  Kl. 10.30–14.30 besöker gästerna förskolor och skolor i Skultuna.
  Kl. 15.00 blir det en guidad visning i Västerås domkyrka.
 • Onsdag 26 mars – Gästerna reser hem.

Barnen utvecklar nya språkliga förmågor
Projektet Where words fail, music speaks finansieras av EU-bidrag och pågår till slutet av vårterminen 2014. I projektet uppmuntras och motiveras barnen till att lära sig fraser på andra språk. De ges möjlighet att lyssna på, skapa och framföra musik. Genom sånger, rim och ramsor från de olika länderna utvecklar barnen nya språkliga förmågor.

Från Skultuna och Sverige deltar grupper från Romfartuna förskola och Skogsgårdens förskola, klasserna Fa, Fb, 1a, 2b och 4b på Tibbleskolan samt klasserna 52, 61 och 62 på Persboskolan.
Övriga medverkande länder är Nederländerna och Frankrike.

Projektmöten har hållits i de olika länderna. Skultuna har tidigare varit värd för ett projektmöte, som hölls i juni 2013. Då kom lärare från Frankrike samt elever och lärare från Nederländerna på besök.

Klicka här för att läsa mer om projektet Where words fail, music speaks

För mer information:
Peter Håkansson, rektor Tibbleskolan, 021-39 38 72
Lena Godö Cronert, projektledare, 021-39 38 70


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad