Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skräpplockarevent på Önsta-Gryta 23 april

Vecka 17 är det skräpplockardagar i Västmanland. På Önsta-Gryta samverkar flera skolor, förskolor, fritidsgård- och klubb, områdessamordnare och Mimer för att skapa ett upplevelserikt skräpplockarevent för barnen i området.

– Engagemanget är stort hos barn och pedagoger inför årets skräpplockardag, som på Önsta-Gryta äger rum den 23 april. Så många som 500 barn beräknas delta. Vi kommer att ha flera aktiviteter och även hunduppvisning, något som brukar vara populärt bland barnen, säger Ditte Lundberg, områdessamordnare Förebyggarcentrum.

Plats: Grusplanen mellan Önstaskolan och Piltorpsskolan
Tid: Onsdag 23 april kl. 09.00-12.00

Med start kl. 09.00 kan barnen cirkulera mellan flera stationer:

  1. Leta skräp i skogen
  2. Tipspromenad 
  3. Åge och pingvinerna
  4. Sopsortera i Mimers miljöbod
  5. Sopbil

Vid tre tillfällen – kl. 09.30, 10.30 och 11.30 – blir det dessutom hunduppvisning med tre schäferhundar som plockar skräp.

Håll Sverige rent arrangerar årligen skräpplockardagar, som är en nationell kampanj mot nedskräpning och för en renare värld. I Västmanland är skräpplockardagarna vecka 17 varje år.
Klicka här för att läsa mer om kampanjen.

För mer information:
Ditte Lundberg, områdessamordnare Förebyggarcentrum, 021-39 87 18
Ian Paerson, Mimer, 021-39 73 12


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås