Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skolminister Lotta Edholm besöker Västerås

På onsdag den 18 oktober får Västerås besök av skolminister Lotta Edholm. Besöket inleds på Rudbeckianska gymnasiet, Sveriges första gymnasium, som firar 400 år. Efter lunch besöker ministern Hammarbyskolan.

-Vi är mycket glada och stolta över att välkomna tillbaka en tidigare elev och rudbeckian, Sveriges skolminister Lotta Edholm, säger Henrik Pettersson rektor på Rudbeckianska gymnasiet.

Programmet på Rudbeckianska gymnasiet

Besöket inleds med en kortare rundvandring i delar av skolan och visning av några historiska föremål kopplat till 400-årsjubileet. Efter det är det dags för samtal med en grupp elever från skolans elevrådsstyrelse samt elevambassadörer följt av en kortare dragning för eleverna i åk 1 med avslutande frågor från eleverna. Författarna till 400 år av kunskap håller en föreläsning och sen avslutas besöket med ett samtal kring Rudbeckianska gymnasiet och aktuella skolfrågor tillsammans med en grupp lärare och skolpersonal.

-Det ska bli oerhört kul att få besöka Rudbeckianska igen efter alla år. Jag ser fram emot att prata med lärare och elever. Det känns också fint att få vara en liten del av deras 400 års firande, det kunde jag inte tro när jag själv var elev, säger skolminister Lotta Edholm.

Tar del av Hammarbyskolans strukturer för läsinlärning

Syftet med besöket på Hammarbyskolan är att ta del av de strukturer skolan arbetar med för läsinlärning.

- Skolministern kommer först att få träffa en grupp elever som arbetar med läsning. Efter det kommer hon att träffa några ur personalen för att få veta mer om hur vi arbetar, säger Hammarbyskolans rektor Maria Wiklander.

Media bjuds in att delta vid besöket på Rudbeckianska gymnasiet

Media är välkomna till Rudbeckianska gymnasiets ljushall klockan 10.30 för att lyssna till ett kortare föredrag för eleverna i åk 1 samt deras frågor till skolministern. Klockan 11.00 – 11.15 finns tid för media att ställa frågor till skolministern, elever och skolpersonal.

Vid besöket på Hammarbyskolan kommer personer med skyddad identitet att delta. Vi ber därför om respekt för vikten av att mötet hålls enskilt mellan skolministern och skolan.

Kontaktpersoner

Anna Kangas, samordnare Rudbeckianska gymnasiet, 021 – 39 94 06

Maria Wiklander, rektor Hammarbyskolan, 021-39 01 79

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås