Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Skola för asylsökande barn startar på Bäckby i Västerås

På måndag startar den nya introduktionsskolan för asylsökande barn i Västerås. Skolan kommer att ha undervisning från förskoleklass upp till årskurs 9 och ta emot nyanlända barn som bor på de tre anläggningsboendena som finns i Västerås.

- Det känns mycket spännande inför starten, säger Maria Ruth som är rektor för den nya skolan. Alla är mycket engagerade och i veckan har barnen tränat på att åka buss till sin blivande skola.

Skolan finns på Bäckby och eleverna kommer gå i lokaler i Träffpunkt Bäckby och på Hällbyskolan. Ungefär 20 personer kommer att arbeta i olika funktioner på skolan. Behovet av en introduktionsskola i Västerås har växt fram under hösten då flyktingströmmen ökade kraftigt. Beslutet om att den nya skolan skulle startas togs den 10 november av grundskolenämnden och sedan dess har det varit ett intensivt planeringsarbete. 125 elever kommer att erbjudas plats på den nya skolan från måndag den 18 januari.

För mer information
Maria Ruth
021-39 12 24
maria.ruth@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås