Gå direkt till innehåll
Några av eleverna i Serendipity Café. Foto Rudbeckianska
Några av eleverna i Serendipity Café. Foto Rudbeckianska

Pressmeddelande -

Serendipity Cafe för samman språkintresserade elever på Rudbeckianska

I höstas startades klubben Serendipity Café på Rudbeckianska. Serendipity betyder lyckträff eller snilleblixt på engelska och det stämmer väl in på klubben, som hålls samman av Michael MacIsaac, lärare i engelska på Rudbeckianska.

Målet med klubben är att elever som gillar och är duktiga i engelska ska få en chans att ses regelbundet och ytterligare utvecklas inom ämnet engelska, samtidigt som de genomför roliga gemensamma aktiviteter. Michael MacIsaac kommer ursprungligen från USA men har bott länge i Sverige och ser stora möjligheter med att elever träffas även utanför lektionstid och pratar engelska.

- Min och elevernas ambition har varit att gruppen som helhet ska utvecklas så mycket som möjligt. Eleverna har varit otroligt aktiva och entusiastiska och några elever har även träffats privat, förklarar Michael MacIsaac.

Cornelia Thane är en av medlemmarna i Serendipity Café. Hon var med och startade gruppen i höstas när hon kom tillbaka till Rudbeckianska efter ett år som utbytesstudent i USA.

- Jag är jätteglad att vi startade Serendipity Café. Idag är gruppen som en andra familj där du blir omringad av glada och engagerade människor. Nu ser jag fram emot att fixa en flotte till Åracet i vår tillsammans med gruppen, förklarar Cornelia.

Klubben har träffats regelbundet under hela hösten. Runt 40 elever har deltagit i klubben, en siffra som Michael hoppas ska öka när klubben blir mer känd. Eleverna kommer från olika program och olika årskurser på Rudbeckianska men även elever från andra skolor har deltagit.

Några av höstens aktiviteter har varit workshops i debatt och poesiskrivande, filmkväll, samt författarbesök från den välkända, prisbelönta ungdomsförfattaren Julia Hodgson. Ett flertal aktiviteter har gått ut på att eleverna ska lära känna varandra, genom sällskapsspel, planering och brainstormingmöten. Flera av eleverna ställde även upp som statister vid inspelningen av en film om Västerås Stads kommunala gymnasieskolor.

Några av medlemmarna har även besökt Internationella engelska skolan för att berätta om sin verksamhet. Inför vårterminen 2017 planerar klubben att anordna en debatttävling samt en poetry slam dit även andra skolor bjuds in. Vill du veta mer om Serendipity Café, kontakta Michael MacIsaac, michael.mac.isaac@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås