Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Scenkonst i parti och minut

Scenkonst Outlet på Culturen erbjuder hela Västerås teaterliv på en och samma biljett. Den som vill ta tempen på Västerås teaterliv bör uppsöka Culturen och 4:e teatern på lördag. För 30 kr bjuds man på kaffe, bulle och två timmars show med smakprov ur vårens scenkonstprogram på de olika scenerna i Västerås. Arrangemanget heter Scenkonst Outlet och arrangeras av Västerås Teaternätverk. 

De flesta teaterorganisationerna i Västerås medverkar, antingen live på scenen eller i en mässliknande avdelning med informationsbord och biljettförsäljning. Även vårens utbud av satellitöverförda live-produktioner från svenska och utländska scener presenteras på Elektra Folkets Bio. Gästspel i grannkommunerna Hallstahammar och Surahammar finns också med. Konferencier är Julia Pliscovaz från The Awake Projects och samordnare är Zenita Bergman från Skådebanan Västmanland.

Detta är fjärde upplagan av Scenkonst Outlet, som arrangeras omväxlande på Västmanlands Teater och på Culturen. Både professionella teatrar och amatörer medverkar och förutom traditionell teater får man ta del av smakprov i genrer som nycirkus, improvisationsteater, opera och dans. Namnet antyder att det handlar om ett stort utbud och hög kvalitet till en låg kostnad. Det råder ingen tvekan om att Västerås utvecklats till en levande teaterstad!

På Scenkonst Outlet visas smakprov ur cirka tio olika teaterproduktioner i vår under två timmar inkl. paus.
Datum och tid: Lördag 31 januari kl 14–16
Plats:
Culturen – 4:e teatern, Elektra Folkets Bio och Kafé Koppar

Medverkande scenkonstproducenter: 4:e teatern, Elektra Folkets Bio, Teater Tropos, Tina Wilhelmsson, Studio Westmannia, Marie-Chantal Long, Riksteatern på turné, Gycklargruppen TRiX, Västerås Kulturskola, Västerås Improvisationsteater, Västmanlands Teater, Bullanscenen i Culturen och i stadsdelarna med flera.

Biljetter à 30 kr inklusive fika säljs på Elektra, bokning@elektrabio.se 021-12 30 60

För mer information
Zenita Bergman, Skådebanan Västmanland, vastmanland@skadebanan.se 073-910 63 00 Kerstin Klingmann, Västerås stad, kerstin.klingmann@vasteras.se 021-39 14 65

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås