Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Saraha uppträder på årets Önsta-Grytafest

Lördag 4 juni kl 12–16 är det dags för Önsta-Grytafesten, en folkfest för alla åldrar på Önsta torg. Det blir hoppborg, lotterier, loppis, café och underhållning av lokala förmågor. Dessutom kommer artisten Saraha att uppträda kl 15.00.

Att det blev artisten Saraha i år är det barnen på Önsta fritidsklubb som bestämt, berättar Charlotte Kvarnström, ansvarig för Västerås stads fritidsverksamhet på Önsta-Gryta.

– Vi hade en lista på tänkbara artister som vi kunde boka, berättar Charlotte Kvarnström. Så vi ordnade visning på klubben där de fick titta på musikvideor med de olika artisterna och sedan rösta. Flest röstade på Saraha. Hon passar ju dessutom väldigt bra för den breda målgrupp som Önsta-Grytafesten har.

Även ungdomarna på fritidsklubben är engagerade inför festen. Några ska vara konferencier, andra får hjälpa till att bygga upp scenen eller förbereda logen för Saraha. Och ytterligare andra hjälper till med kafé, fiskdamm, ansiktsmålning och städning.

Några av fritidsgårdens ungdomar kommer också att uppträda under festen och alltså dela scen med Saraha.

– Vi hoppas så klart på att årets Önsta-Grytafest blir en riktig folkfest, säger Charlotte Kvarnström. En rolig mötesplats för alla de människor som tillsammans utgör Önsta-Gryta!

Festen arrangeras av Västerås stads fritidsklubb/gård, biblioteket och familjecentrum i samarbete med Mimer, kyrkor, skolor, studieförbund och föreningar på bostadsområdet.

För mer information om Önsta-Grytafesten, kontakta
Charlotte Kvarnström, enhetschef, Västerås stad, 021-39 24 75
Nima Bigdely, fritidsledare på Önsta fritidsgård, 021-39 36 44

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås