Gå direkt till innehåll
​Sanna Nielsen till MusikRUM Västerås via Wien

Pressmeddelande -

​Sanna Nielsen till MusikRUM Västerås via Wien

Samtidigt som årets Eurovision Song Contestfinalen går av stapeln pågår MusikRUM Västerås, en ”ung festival med glimten i örat” i Västerås centrum. I år har festivalen äran att presentera Sanna Nielsen som särskild gästartist.

Besöksantalet på festivalen brukar uppskattas till ca 15.000 och under en långhelg möts unga från hela landet. De spelar, sjunger och dansar tillsammans, går på olika workshops och träffar kända artister.

I år kommer bland annat festivalens sång- och stråkdeltagare sjunga och spela tillsammans med Sanna Nielsen

– Sanna flyger direkt från Eurovisions final i Wien till Västerås för att där sjunga tillsammans med de hundratals unga som samlats på MusikRUM-festivalen, berättar projektledare Karin Heintz och menar att de är oerhört glada över Sannas brinnande engagemang trots hennes fullspäckade Eurovisionschema.

Alla Västeråsare kommer att få ta del av musik och dans hela helgen på stadens gator och torg. Till söndagens konsert den 24 maj säljs även ett fåtal biljetter för allmänheten. Klockan 14.00 öppnas dörrarna till Grand Final-konserten på Västerås Konserthus med Sanna Nielsen, Västerås Sinfonietta samt festivalens kör- och stråkdeltagare. Biljetterna finns att köpa på ticnet och vi lovar en magisk konsert med stor musikglädje.

För mer information:
Karin Heintz, projektledare: 021-39 21 76

Foto: LiKE music

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås