Gå direkt till innehåll
Samtal pågår – en temavecka i mångfaldens tecken

Pressmeddelande -

Samtal pågår – en temavecka i mångfaldens tecken

Är du nyfiken på hur det är att vara synskadad? Undrar du hur de som har en stark religiös övertygelse tänker? Har du funderat över hur det skulle vara att flytta till ett annat land? Den 9–13 mars har du chansen att få svar på dina frågor, i evenemanget Samtal pågår, som anordnas av Västerås stadsbibliotek och Västmanlands läns bildningsförbund på huvudbiblioteket, Biskopsgatan 2.

– Mångfald är mer än olika kulturer och olika nationaliteter. Man kan vara olika på många sätt, säger Hans-Erik Montelius, programansvarig bibliotekarie och en av arrangörerna.

Samtal pågår-veckan är en vidareutveckling av förra årets evenemang ”Låna en fördom”.

– Fördomar föds i brist på kunskap. I dagens samhälle tar vi oss också sällan tid att prata med dem vi inte känner. Vi vill skapa möjlighet för människor att mötas i samtal med varandra och visa på den mångfald som finns i Västerås.

Varje dag har ett eget tema och särskilt inbjudna gäster finns i huvudbibliotekets entré, redo att samtala med besökarna:

  • Måndag 9 mars, 17.00–19.30: Religion/tro.
  • Tisdag 10 mars, 17.00–19.30: Etnisk mångfald.
  • Onsdag 11 mars, 17.00–19.30: Könsroller/könsidentitet.
  • Torsdag 12 mars, 17.00–19.30: Funktionsnedsättning/tillgänglighet.
  • Fredag 13 mars, 12.00–14.00: Politiker från kulturnämnden finns på plats för frågor och samtal om mångfald i Västerås.

För mer information:
Hans-Erik Montelius, 021-39 46 13, hans-erik.montelius@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås