Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Så här firar vi Förskolans dag i Västerås

Den 24 maj är det Förskolans dag och det uppmärksammar många förskolor runt om i Sverige. Här kan ni läsa mer om hur dagen firas på de kommunala och fristående förskolorna i Västerås.

Förskolans dag firas årligen den tredje torsdagen i maj för att synliggöra förskolan och dess verksamhet. Den svenska förskolan har en unik ställning i Europa, vilket bland annat beror på att vi utgår från barnens behov och kombinerar omsorg, utveckling och lärande. 

Här är ett axplock av alla aktiviteter som kommer att ske ute på förskolorna i Västerås. Föräldrar och barn på förskolorna hälsas välkomna!

Emaus förskola och Nordanby förskola

På Emaus förskola och Nordanby förskola bjuds föräldrarna in för att lyssna på en vårkonsert som hålls av barnen på förskolan klockan 15.00. Barnen sjunger för föräldrarna utomhus för att sedan avsluta med en pick-nick. Föräldrarna får även möjlighet att gå in på avdelningarna och titta runt i lugn och ro på all dokumentation. De har även möjlighet att gå in på grannavdelningarna för att se hur de har det där.

Har du fler frågor kring eventet kontakta: Maria Malm, förskolechef, Gideonsbergs förskolor, telefon 021-39 48 17


Förskolan Busbolaget

På Förskolan Busbolaget är det alltid de äldsta barnen som slutar till sommaren som planerar förskolans dag. I år har de planerat för en sagofest! De andra barnen, föräldrar och syskon får en inbjudan som de äldsta barnen har gjort själva. Förmiddagen bjuder på överraskningar från klockan 9.30 cirka.

Har du fler frågor om dagens aktiviteter kontakta: Sussi Bennström, förskolechef, Förskolan Busbolaget, telefon 0220-420 60


Förskolan Pärlan

Förskolan Pärlan bjuder in föräldrar och syskon på eftermiddagen. Dagen firas med en konsert om årstiderna, förskolan bjuder på korv med bröd och alla barnen får en pärlankasse i tyg som de får skriva och rita på själva.

Har du fler frågor om dagens aktiviteter kontakta: Kerstin Nilvanius, förskolechef, Förskolan Pärlan, telefon 021-38 22 52


Malmabergs förskola

På Malmabergs förskola kommer barnen att få visa upp det teknikarbete som de har jobbat med under hela läsåret, med start klockan 9.30. Under dagen kommer de att vara på förskolans gård och gå runt på de olika teknikstationerna som de har byggt upp (vid mindre bra väder, inomhus).

Har du fler frågor om dagens aktiviteter kontakta: Inga-Lill Frösslund, Malmabergs förskola, telefon 021-39 48 40


Talltorps förskola

På Talltorps förskola firas förskolans dag med maskerad utomhus hela dagen. På förskolans gård kommer det att finnas fyra stationer; bland annat såpbubblestation, sångstation och matematikstation.

Har du fler frågor om dagens aktiviteteter kontakta: Monica Berglén, förskolechef, Talltorps förskola, telefon 021-39 08 31

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås