Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Så firas fritidshemmens dag i Västerås

Den 8 maj är det Fritidshemmens dag och det uppmärksammar många fritidshem runt om i Sverige. Våra kommunala fritidshem i Västerås planerar också för fullt inför den dagen och här är ett axplock av alla de aktiviteter som kommer att ske på fritidshem inom Västerås stad Skolverksamheter.

Emausskolans fritidshem
På Emausskolan firas fritidshemmens dag genom att fritidsbarnen bjuds in till ett uppträdande på skolans utescen med Rockarna Bruse klockan 15.00. Alla fritidsbarn bjuds också på korv med bröd och glass ute på gården cirka 14.15. Om det fina vädret uteblir firas dagen i gymnastiksalen.

Mer information och kontakt:
Cecilia Söderberg, cecilia.soderberg@skola.vasteras.se

Hökåsenskolans fritidshem
På Hökåsenskolan firas fritidshemmens dag tisdagen den 15 maj från klockan 13.00 eftersom skolan har Öppet Hus den 8 maj. Dagen firas med Hökåsenskolans OS. Alla barn samlas 12.45 och går i en parad ner till IP. Invigningen av spelen sker på gräsplanen med ballongsläpp och musik. Efter spelen avslutas Hökåsenskolans OS med prisutdelning och glass.

Mer information och kontakt:
Jessica Jonsson, jessica.jonsson@skola.vasteras.se

Rönnbyskolans fritidshem
På Rönnbyskolan firas fritidshemmens dag med femkampskväll klockan 17-19. Alla fritidsbarn och deras familjer bjuds in. Femkampskvällen är en uppskattad tradition och den avslutas med fika och korvgrillning.

Mer information och kontakt:
Magnus Pettersson, magnus.pettersson@skola.vasteras.se

Skallbergsskolans fritidshem

Fritidshemmet på Skallbergsskolan genomför en hatt och mössparad med gemensam sångstund utomhus. För att lyfta fram fritids i ljuset blir det heliumballongsläpp med adresslappar i ballongerna klockan 14.30.

Mer information och kontakt:
Gunilla Sandberg, gunilla.sandberg@skola.vasteras.se

Trollbacksskolans fritidshem
På Trollbacksskolans fritidshem är årets tema lek och aktiviteterna genomförs på ett antal stationer. Barnen delas upp i grupper med cirka 15 barn i varje grupp. Barnen besöker varje stationerna i 20 minuter och aktiviteterna äger rum ute på skolgården.

Mer information och kontakt:
Annika Ramsten, annika.ramsten@skola.vasteras.se

Piltorpsskolans fritidshem
I år planerar Piltorpsskolans fritidshem en parad med orkester! Inför paraden gör barnen sina egna pom-poms och går gemensamt genom Önsta Centrum. Paraden avslutas på Piltorpsskolans skolgård, med underhållning i form av cheerleeding och dans. Sist men inte minst blir det grillning.

Mer information och kontakt:

Carina Sjöberg, carina1.sjoberg@skola.vasteras.se


För information om aktiviteter på övriga fritidshem:
http://www.vasteras.se/forskolaskola/fritidshem/Sidor/fritidshem.aspx

 

Ämnen

Taggar

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås