Gå direkt till innehåll
Dags för regionmästerskap i VVS på Hahrska gymnasiet
Dags för regionmästerskap i VVS på Hahrska gymnasiet

Pressmeddelande -

Regionmästerskap i VVS på Hahrska

Den 6 februari mellan kl. 09.30-15.30 hålls regionmästerskap i VVS på Hahrska gymnasiet i Västerås. I tävlingarna deltar tio elever från tio skolor från regionen. Skolorna kommer från ett stort upptagningsområde som bland annat omfattar Järfälla, Katrineholm, Linköping, Uppsala och Västerås. Alla skolor har med sig en tävlande elev samt en reserv och en lärare till tävlingen.

Västerås representeras av Anton Jansson, VF 15 på Hahrska gymnasiet. Reserv är Linus Edelo, VF15.

- Det är jättekul att vi på Hahrska får arrangera regionsfinalen och extra roligt så klart att vi har elever som är med och tävlar och har möjlighet att kvalificera sig nationellt, säger Sara Snees, t f rektor på Hahrska gymnasiet.

Tävlingarna går till så att de tävlande kommer att genomföra en installationsövning och en bockövning. Den som vinner går vidare till Yrkes-SM i Uppsala i april och har därifrån chans att kvalificera sig till Yrkes-EM och Yrkes-VM, säger Håkan Hjerm, VVS-lärare på Hahrska gymnasiet.

Inga extra övningar har gjorts inför tävlingen utan den går ut på att eleverna ska genomföra moment som de har lärt sig under hela sin utbildningstid. Uttagningen till regionmästerskapet har gjorts via en teoretisk deltävling som tagits fram VVS-YN, VVS-branschens yrkesnämnd.

Domare i tävlingen är Lars Hammarberg från Byggnads samt Jörgen Wikström från Installatörsföretagen.

- Det här är en chans för eleverna att visa vad de har lärt sig. Är de tillräckligt duktiga så kan de gå vidare till landslaget. För några år sedan hölls VM i Helsingfors och då var vi där och tittade. Det var jättespännande, säger Håkan Hjerm.

I samband med tävlingen hålls en utställning där ett antal VVS-företag från regionen, till exempel Dahl, LK och Oras medverkar och visar upp sina produkter och tjänster.

- Alla elever på VVS-programmet får självklart också möjlighet att titta på tävlingen för att få inspiration i sin egen utveckling, berättar Håkan Hjerm.

Ämnen

Regioner


Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås