Gå direkt till innehåll
Presskonferens om lokalisering av Tranellska

Pressmeddelande -

Presskonferens om lokalisering av Tranellska

Den 29 mars kl. 11.30 hälsas media varmt välkomna till en presskonferens gällande lokalisering av Tranellska gymnasiet. Beslutet om ny lokalisering togs i Kommunfullmäktige den 23 mars och är en följd av det tidigare beslutet 2012 om att fastigheten Wenströmska på Vedbovägen ska avvecklas.

Beslutet innebär inte bara en satsning på Tranellska utan även en stor satsning på hotell, turism-, restaurang- och bageribranscherna i Västerås, som också står bakom beslutet. Besöksnäringen är en av landets och länets snabbast växande branscher. Det gör att behovet av utbildad arbetskraft är mycket stort och att de elever som utbildas vid Tranellska får jobb direkt

Vårt mål är att alltid kunna erbjuda bästa möjliga utbildningar för våra elever och elevernas utbildningssituation har varit tungt vägande i beslutet och vi är nu mycket glada att vi kommer att kunna erbjuda utbildningar inom hotell, turism, restaurang och bageri i centrala lokaler i Västerås.

Vid presskonferensen medverkar Carin Lidman, ordförande för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Margareta Skoglund, rektor Tranellska gymnasiet, Leif Larsson, verksamhetschef gymnasie- och vuxenutbildning, Västerås Stad, Asko Heikkinen, affärsenhetschef Klövern, Tobias Hultberg, VD för Aros Congress Center och ordförande programråd Tranellska gymnasiet, Oskar Bogren, Fastighetskontoret samt elever från Tranellska gymnasiet.

Tid: Kl. 11.30 den 29 mars

Plats: Best Western Mälaren Hotell och konferens, Stensborgsgatan 1, Västerås

 

För mer information

Kontakta Carin Lidman, ordförande Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, 021-39 12 61.

Kontakta Leif Larsson, verksamhetschef gymnasieskola/vuxenutbildning, 021-39 81 01.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås