Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Var med och synliggör framtidens entreprenörer!

Fredag den 17 juni välkomnar vi media att få träffa 40 motiverade ungdomar som under vecka 24 startar resan mot att skapa ett eget företag!

Västerås Ungdomsentreprenör är en satsning som drivs av Västerås Stad för att uppmuntra unga mellan 15-19 år att testa på entreprenörskap under sommaren. Ungdomarna börjar med en gemensam introduktionsvecka där de får stöd av coacher/handledare. De får lära sig grunderna i entreprenörskap genom att skapa nätverk, göra affärsplaner och driva sin egen affärsverksamhet. Ungdomarna får chansen att träffa och inspireras av entreprenörer som bland annat Amir Kheirmand från Schysst Käk. De får även träffa Almi och andra stödverksamheter som stöttar entreprenörer. När ungdomsentreprenörerna genomgått introduktionsveckan får de licens att bedriva sin verksamhet inom Västerås Ungdomsentreprenörs regi samt ett startkapital på 3000kr/person. Ungdomarna bedriver sina verksamheter mellan vecka 25-32 med stöd av coacher/handledare.

Tid: Klockan 10-12

Plats: Växhuset, Viktor Larssons plats 1, 722 14 Västerås

I augusti kommer vi välkomna media till en avslutningsceremoni för att hylla ungdomarnas insatser i Västerås Ungdomsentreprenör 2022. Ungdomarna får diplom och priser delas ut.

Kontaktuppgifter/mer information:

Lucas Baunsgaard, Jobbcentrum 021-39 25 97, lucas.baunsgaard@vasteras.se

Jimmy Larsson, Jobbcentrum 021-39 16 02, jimmy.larsson@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås