Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen till invigningen av Lövuddens nya fritidsbåtshamn onsdagen den 15 juni

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till invigningen av Lövuddens nya fritidsbåtshamn onsdagen den 15 juni

Onsdagen den 15 juni klockan 11.00 invigs Lövuddens nya fritidsbåtshamn, som blir den första kommunala fritidsbåtshamnen på västra sidan av Mälaren. Hamnen har plats för cirka 80 fritidsbåtar och båtplatserna blir tillgängliga för bokning samma dag.

- Det känns fantastiskt kul att vi efter många års utredningar och planer äntligen blir klara med utbyggnaden av Lövuddens fritidsbåtshamn, den första kommunala på västra sidan. Nu kan vi erbjuda fler båtplatser och öka tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning att kunna ta del av båtlivet, samtidigt som KFUK-KFUM:s sommarkollo får bättre förutsättningar för sin verksamhet, säger Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.

Som ett i led i att göra Mälaren renare är ett krav för att få hyra plats i Lövuddens fritidsbåtshamn att visa upp intyg eller bevis på giftfri båtbotten. För att minska miljöpåverkan i Mälaren driver Västerås stad en båtbottentvätt och erbjuder även en tjänst för mätning av gifter i båtbottenfärgerna. Hamnen är även förberedd för elbåtar, bland annat genom att det finns en snabbladdare installerad.

Båtplatserna kommer att läggas in i det befintliga båtbokningssystemet på invigningsdagen den 15 juni klockan 08.00. Mer information om båtbottentvätten, mätningstjänsten och båtbokningssystemet finns på Västerås stads webbplats, www.vasteras.se.

Den nya hamnen på Lövudden är tillgänglighetsanpassad. Två av båtplatserna har tillgång till personlyft, som är den första som installeras i våra fritidsbåtshamnar i Västerås, och totalt finns sex platser för funktionshindrade. De låga bryggorna möjliggör även för båtar med nedfällbar ramp för exempelvis rullstol att lägga till.

Peab är upphandlad entreprenör för projektet.

Media hälsas välkomna till invigningen. Närvarande är ordförande och presidium för nämnden för idrott, fritid och förebyggande, representanter från Peab, samt representanter för kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Kontaktpersoner

Tomas Gahm, projektledare, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen
tomas.gahm@vasteras.se, 021-39 11 90

Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande
viktoria.skure.eriksson@vasteras.se, 070-320 41 61

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås