Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen på invigning av utbildningscenter

Måndagen den 13 februari inviger vård- och omsorgsförvaltningen i Västerås stad sitt nya utbildningscenter för medarbetare inom äldreomsorg och verksamheter för personer med funktionsnedsättning. Utbildningscenter är en del av vårt övergripande mål att ge våra nyanställda den bästa möjliga starten på sin karriär hos oss.


Media välkomnas till invigningen.

Tid: måndag 13 februari 2023 klockan 15:00

Plats: Zethelius Korttidsenhet, Bäckbyvägen 1, Västerås


Invigningstal hålls av Äldrenämndens ordförande Amanda Grönlund och förvaltningsdirektör för Vård- och omsorgsförvaltningen, Christine Wäneskog.

Under invigningen kommer du ha möjlighet att titta på vår utbildningslokal och lära dig mer om vårt engagemang för att ge våra anställda den bästa möjliga utvecklingen och starten hos oss.


Om Utbildningscenter

Nu öppnar vi vård- och omsorgsförvaltningens nya Utbildningscenter. Till att börja med kommer våra blivande sommarvikarier att få en gemensam grundutbildning här. Lyftteknik, omvårdnad, hygien och bemötande är några av de delar som står på schemat under utbildningsdagarna.

Utbildningen är ett komplement till den introduktion som medarbetaren fått på sin arbetsplats. Vi räknar med att minst 700 blivande medarbetare kommer att kunna erbjudas detta till att börja med under våren 2023.


För mer information kontakta:

Carina Lundmark-Ågren
HR-chef på vård- och omsorgsförvaltningen
021- 39 15 30
carina.lundmark.agren@vasteras.se


Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås