Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen att delta på temakväll om solenergi 24 augusti

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen att delta på temakväll om solenergi 24 augusti

Torsdagen den 24 augusti bjuder klimat- och energirådgivarna i Västerås stad in till en temakväll om solenergi och hur man kan producera egen solel. Temakvällen är en av flera evenemang i det insatsprojekt Västerås stad deltar i, efter ett initiativ av Energimyndigheten.

- Under året har vi haft temakvällar i Rönnby och Hökåsen med husägare som är intresserade att installera egna solpaneler på sin fastighet. Vi har också arrangerat studiebesök till solparken och deltagit på mässor och andra arrangemang för att prata om hur invånare kan producera egen solel, berättar Zandra Camber, energi- och klimatrådgivare i Västerås stad.

- Att installera solceller på sin fastighet är i dag enkelt och lönsamt. Många villor och hus i Västerås har goda förutsättningar för att kunna producera egen solel. Vi kommer med hjälp av inbjudna gäster och utställare berätta mer om det under temakvällen, fortsätter Per Eriksson, också energi- och klimatrådgivare i Västerås stad.

Under temakvällen får deltagarna information om hur solel fungerar och man har under kvällen möjlighet att prata med föreläsare, leverantörer och nätägare. Energi och klimatrådgivarna i Västerås stad erbjuder kostnadsfri och opartisk energirådgivning som alla är välkomna att boka tid för under temakvällen.

Föreläsare är västeråsaren Bengt Stridh från Bengts nya villablogg - Sveriges största blogg om solenergi, Jan Larsson från Mälarenergi och Håkan Lindberg från El av sol.

Välkommen den 24 augusti till Aros Congress Center. Temakvällen håller på mellan klockan 17.30 och 20.00. Föreläsningen börjar klockan 18. Temakvällen är gratis och vi bjuder på fika.

Mer information:
Kontaktuppgifter Energi- och klimatrådgivningen Västerås Stad
Per Eriksson 021-39 25 75 per2.eriksson@vasteras.se
Zandra Camber 021-39 25 71 zandra.camber@vasteras.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås