Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen att delta på avslutningsdagen för Sommarlovsentreprenörer

I projektet Sommarlovsentreprenör har 25 ungdomar i Västerås fått prova på att driva ett eget företag. På torsdag, den 15 augusti, avslutas projektet. Avslutningsdagen inleds med att ungdomarna redovisar sina erfarenheter som sommarlovsentreprenörer och därefter delar landshövdingen Minoo Akhtarzand ut flera priser, bland annat Årets Sommarlovsentreprenör 2019.

Det är tionde året Västerås erbjuder ungdomar att delta i projektet Sommarlovsentreprenör. Projektet ger ungdomar möjlighet att prova hur det är att vara entreprenör och driva ett företag. Förhoppningsvis väcker det intresse för att starta ett eget företag i framtiden. Konceptet används på flera ställen i landet. Deltagarna har själva valt vad de har arbetat med i sitt företag.Till sin hjälp har de fått handledning och ett stipendium på 2 000 kronor.

Program torsdag den 15 augusti

09:30–11.30 Ungdomarna redovisar sina erfarenheter. Lokal: Arbetsmarknadsenheterna, Ingenjör Bååths Gata 47, ingång T6, våning D

12:00 Prisutdelning. Landshövding Minoo Akhtarzand korar årets Sommarlovsentreprenör. Lokal: Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset.

För mer information
Anna Sköld, Jobbcentrum, 021-39 15 27, anna.skold@vasteras.se

Elvira Synnelius, Jobbcentrum, 072-083 86 47, elvira.synnelius@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Relaterat innehåll

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås