Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Träffa Estlands minister för IT och Entreprenörskap och kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck

Estlands minister för IT och Entreprenörskap Mr. Andres Sutt besöker Sverige och Västerås 8 november. Representanter från media är välkomna att intervjua Mr. Andres Sutt och Anders Teljebäck, kommunfullmäktiges ordförande.

Datum: 8 november

Tid: klockan 10.00-10.15.

Plats: Stadshusentrén

Meddela närvaro vid pressträffen senast 7 november 15.00  till

Jonas Tronêt, pressansvarig Västerås stad, på mejladressen

jonas.tronet@vasteras.se

Frågor om besöket besvaras av

Charlotta Filling, internationell strateg Västerås stad

021-39 26 36

ewa.charlotta.filling@vasteras.se

(Charlotta är ledig 4 november, men finns tillgänglig från och med 5 november)

Information om besöket:

Estlands minister för IT och Entreprenörskap Mr. Andres Sutt besöker Västerås tillsammans med 13 företagare och personal från Estlands ambassad den 8 november. Det är det första officiella utländska besöket till Västerås stad sedan pandemin började.

Under besöket i Stadshuset kommer de estniska besökarna få information om Västerås, näringslivet och hur vi arbetar med den gröna och digitala omställningen. Därefter kommer företagare från Västerås och Estland träffas på Stadshotellet med målet att skapa affärer.

Västerås stad hoppas att besöket kan leda till att affärerna mellan estniska och svenska aktörer kan ta fart. Ett estniskt energibolag har redan etablerats i Västerås. Västerås kallas Sveriges energihuvudstad med flera världsledande energibolag och Estland har blivit världsberömt för sina framsteg inom digitalisering av myndighetstjänster och ligger generellt långt fram i den digitala omställningen.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås