Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan till seminarium för allmänheten om konkurrenskraft och tillväxt efter högnivågruppens möte under ordförandeskapet i Västerås

Måndag och tisdag den 27 – 28 mars håller det svenska EU-ordförandeskapet ett av sina möten i Västerås på temat konkurrenskraft och tillväxt. De flesta möten hålls i Bryssel och på Arlanda, men cirka 55 möten hålls ute i landet. De lokala mötena innebär tillfällen för Sverige att visa upp sådant som gör Sverige unikt i EU och världen. Det är positivt att man därför valt Västerås när konkurrenskraft och tillväxt diskuteras. Mötet leds av ambassadör Daniel Blockert vid Utrikesdepartementet.

Västerås stad välkomnar media till seminarium för allmänheten om konkurrenskraft och tillväxt 29 mars

Daniel Blockert kommer delta vid EUROPA DIREKT Västerås seminarium Kompetensförsörjning lokalt och i EU den 29 mars och berätta om aktuella frågor som har diskuterats under ordförandeskapet. Seminariet är öppet för allmänheten. Kompetensförsörjningen är en av de viktigaste frågorna för tillväxt och konkurrenskraft i Västerås.

Medverkande vid seminariet är också Anders Teljebäck, ordförande Västerås kommunfullmäktiges, Kristin Lahed, regionchef Svenskt Näringsliv, Oskar Axelsson, VD Handelskammaren Mälardalen, Anna Wahlgren, utvecklingsledare kompetensförsörjning Region Västmanland och Jonas Stier, rektorsråd för forskning Mälardalens högskola samt Europa Direkt Västerås.

Media välkomnas till seminariet.

Tid: onsdag 29 mars, kl. 9.00 – 11.00

Plats: Stadshusentrén, Västerås stadshus


För mer information, vänligen kontakta:

Charlotta Filling, verksamhetsansvarig på Europa Direkt Västerås

021-39 26 36

Charlotta.filling@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås