Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Slag kommer – se upp för Bommen!

Den 6 februari tar ByggVesta och Grön Bostad tillsammans med fastighetsnämndens ordförande Jazmin Pettersson det första spadtaget för ett nytt hyresrättsprojekt omfattande 122 lägenheter i ett av Västerås mest spännande områden.

– Vid Mälarens strand bygger vi nu lägenheter i ett fantastiskt läge säger Jon Arnell, projektledare på ByggVesta. I en marin miljö med promenadavstånd till city får man det bästa av två världar. Att det dessutom är ByggVestas mångfaldigt prisbelönade Egenvärmehus® med stark miljöprofil som byggs här är vi extra stolta över, avslutar Jon.

– Vi strävar efter att öka andelen hyresrätter, och det är glädjande att kunna sätta spaden i marken för ytterligare ett projekt med grön profil, i ett område med stor potential, säger fastighetsnämndens ordförande Jazmin Pettersson.

Grön Bostad, som är ByggVestas och AFA Försäkrings hälftenägda fastighetsbolag, får därmed totalt 245 nyproducerade lägenheter i Västerås.

– Det skapar en stabil bas, med en hög kvalité på vår förvaltning i Västerås, en stad som vi verkligen tror på, säger Rickard Backlund VD på Grön Bostad. Detta är ett område med fantastiska förutsättningar både vad gäller läge och miljö, som tillsammans med marinan och den service som nu växer fram ger ett boende med mycket höga kvalitéer, avslutar Rickard Backlund.

Lägenheterna förmedlas via Bostad Västerås och ByggVestas bostadskö, med beräknad inflyttning under 2015

Första spadtaget
Den 6/2 kl 11.00 tar fastighetsnämndens ordförande Jazmin Pettersson tillsammans med ByggVesta det första spadtaget för nybyggnationen av 122 hyresrättslägenheter på Kvarteret Bommen. Därmed startas ByggVestas tredje hyresrättsprojekt i Västerås. Plats: Kvarteret Bommen, Öster Mälarstrand i Västerås.

För ytterligare information kontakta:
Jon Arnell, projektledare ByggVesta, telefon 0733‐25 58 88
Rickard Backlund, VD Grön Bostad, telefon 0706‐55 99 60

Om Egenvärmehuset®
Långsiktigt hållbart byggande handlar om mycket mer än bara uppvärmning. ByggVestas hus har en hög miljöprofil och uppförs med miljövänliga material. Genom individuell mätning och debitering av el, värme och varmvatten påverkar hyresgästen sin egen boendekostnad. Bostäderna är radiatorlösa och värms upp av instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning och tillskottsvärme via tilluft.

Om ByggVesta
ByggVesta är ett fastighetsutvecklande bolag som vill bidra till att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle där människor med olika behov och önskemål kan hitta ett attraktivt boende att trivas i. Läs mer på www.byggvesta.se

Om Grön Bostad
Grön Bostad ägs till lika delar ägs av ByggVesta AB och AFA Fastigheter. Bolaget äger sedan tidigare ca 1300 lägenheter med stark miljöprofil i 5 svenska storstäder.

Om AFA Fastigheter
AFA Fastigheter förvaltar, projekterar och hyr ut kontor, hotell och bostäder – främst i Stockholm med närförort. Fastighetsbeståndet består av cirka 450 000 kvm till ett värde av cirka 18 miljarder SEK per mars 2012. AFA Fastigheter är en del av kapitalförvaltningen på AFA Försäkring. www.afafastigheter.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås