Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Skolbarn inviger tillfällig aktivitetsyta på Bjurhovda

Nya hyreslägenheter kommer att byggas på fastigheten Bjurhovda 17. Byggnationen av bostäderna förväntas påbörjas efter att detaljplanen vinner laga kraft. I väntan på att byggandet ska starta kommer Skanska Hyresbostäder, Västerås stad och Bjurhovdaskolan att ha en aktivitetsyta på platsen. Även omkringboende har blivit inbjudna till att nyttja aktivitetsytan. Media är välkomna att närvara den 10 maj när vi inviger ytan bland annat med att elever från Bjurhovdaskolan planterar i odlingslådor.

Odlingslådorna är en tillfällig aktivitet i väntan på byggnation, och kommer att stå där i cirka 1,5 år. Det blir cirka 30 odlingslådor på ytan som ska bebyggas. Tanken är att vi tillsammans ska skapa en mötesplats för boende och besökare i närheten och ge elever tillfälle till odling och att lära sig mer om det. Den tillfälliga aktivitetsytan organiseras av Skanska Hyresbostäder i samarbete med Västerås stad och Bjurhovdaskolan.

Media är välkomna den 10 maj när vi inviger den tillfälliga ytan. Invigningen börjar klockan 09.00 och adressen är Benvägen 53.

Eleverna på Bjurhovdaskolan kommer att inviga ytan tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Västerås Staffan Jansson (S) och Susanne Malmgren, Affärsutvecklingschef på Skanska Hyresbostäder.

För mer information:

Emily Lidman, affärsutvecklare Skanska Hyresbostäder Sverige

072 – 962 38 52

emily.lidman@skanska.se

Åsa Dalhielm, projektledare stadsledningskontoret Västerås stad

021-391658

asa.dalhielm@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås