Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Samverkansöverenskommelse Västerås stad och Lokalpolisområde Västerås

Västerås Stad och Lokalpolisområde Västerås är överens om en fyraårig samverkansöverenskommelse som syftar till att skapa en jämlik, trygg och socialt hållbar kommun. Media är välkomna när Staffan Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande och Lars Jansson, lokalpolisområdeschef Västerås skriver under samverkansöverenskommelsen den 7 juni.

Samverkansöverenskommelsen gäller 2023-06-07 till 2027-06-01, med antagande om förlängning. Det långsiktiga målet är att boende i alla Västerås stadsdelar har lika goda förutsättningar. Människor i Västerås ska uppleva ett samhällsengagemang och ta ansvar för sin tillvaro, ha tillit till myndigheter, känna framtidstro och delta i demokratiska processer.

Arbetet fokuseras mot Västerås västra stadsdelar då behovet i dagsläget är störst där.

Västerås stad och lokalpolisområde Västerås enas i samverkansöverenskommelsen om strategier, ledningsstrukturer och arbetsmodeller för att uppnå målet som beskrivs ovan.

Staffan Jansson och Lars Jansson finns tillgängliga för frågor i samband med att samverkansöverenskommelsen skrivs under.

Tid: 7 juni klockan 15.45 (direkt efter att ärendet på kommunstyrelsemötet som handlar om samverkansöverenskommelsen är klart)

Plats: Kommunfullmäktigefoajén stadshuset

Kontakt gällande pressträffen:

Jonas Tronét, pressansvarig Västerås stad, 021-39 11 75 jonas.tronet@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås