Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu invigs förskolans nya bussar - en modern och inspirerande utbildningsplats

Den 20 september visar vi upp Hjulius och Regnbåge, förskolans nya bussar. Välkommen att besöka oss på Fiskartorget utanför stadshuset den 20 september kl 15.00-16.30. De nya bussarna är namngivna av barnen och bussarnas utsidor pryds av teckningar från barnen.

Med Hjulius och Regnbåge, två specialinredda bussar, får förskolans barn utforska nya spännande miljöer och skapa nya erfarenheter. Den mobila förskoleverksamheten har funnits under många år och utvecklats till en kvalitativ undervisning och ett viktigt tillägg i förskolans kompensatoriska uppdrag. Bussarna används idag till de äldre barnen på Vallby-, Pettersbergs- och Bergatrollets förskola.

Barnens tankar om bussverksamheten synliggörs på de nya bussarna

Under hösten 2023 byttes de gamla bussarna ut till nya moderna bussar. De nya bussarna är namngivna och dekorerade av verksamhetens tidigare barn. Barnen fick tänka kring bussverksamheten och rita teckningar för att gestalta sina upplevelser. Många av teckningarna pryder nu utsidan av de nya bussarna som nyligen börjat rulla i staden.

- För oss handlade det om att synliggöra barnens tankar om bussverksamheten och att få deras röster hörda. Namngivningen av bussarna var också en demokratisk process. Alla barn fick komma med sina namnförslag och sedan fick de vara med och rösta på det förslag som de tyckte var det bästa, berättar Emma Cederlöf, rektor Vallby förskola.

Barnen har givit bussarna namnen Hjulius och Regnbåge. Om ni ser dem på vägarna så vet ni att det är en viktig verksamhet, med barn på väg mot ett livslångt lärande.

Bussarna visas upp på Fiskartorget

Tid: 20 september kl 15.00-16.30

Plats: Fiskartorget utanför stadshusentrén

Varmt välkommen!


För mer information:

Emma Cederlöf, rektor Vallby förskola, 021-39 86 26
Sara Jansson, rektor Pettersbergs och Bergatrollets förskola, 021-39 33 17

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås