Gå direkt till innehåll
Vy över innergården på Öster Mälarstrands äldreboende där invigningen kommer att äga rum.
Vy över innergården på Öster Mälarstrands äldreboende där invigningen kommer att äga rum.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Öster Mälarstrands äldreboende

Onsdagen den 16 juni inviger Västerås stad det första äldreboendet på Öster Mälarstrand. Boendet med 90 lägenheter är helt klart för inflyttning och de första boende har redan flyttat in. Öster Mälarstrands äldreboende är utrustat med den modernaste tekniken för att ge ett tryggt boende för den som är gammal och i stort behov av omvård och för den som har drabbats av en demenssjukdom.

- På Öster Mälarstrands äldreboende är teknik och färgkodning i fokus för att stödja våra kunder i sin vardag. Med hjälp av den trygghetsskapande teknik vi arbetar med, får kunder en individuellt anpassad trygghet i sin vardag. Alla lägenheter är till exempel utrustade med höj- och sänkbara handfat och toaletter samt är förberedda för taklyft - teknik som underlättar för både kunder och personal. Vi har ett nära samarbete i personalgruppen och vår värdegrund ”alltid bästa möjliga möte” ligger hela tiden i fokus, säger Carin Bäckelin Näslund, enhetschef för Öster Mälarstrands äldreboende.

  Media välkomnas till invigning med bandklippning och tårta.

  Tid: onsdag 16 juni kl. 14.00 - 15.00

  Plats: invigningen kommer att hållas i trädgården, på baksidan av Öster Mälarstrands äldreboende. Gå runt huset och passera inte genom huset av smitto- och trygghetsskäl.

  Program: Vi börjar med att lyssna till tal av äldrenämndens ordförande Bengt- Åke Nilsson (L) och fastighetsnämndens ordförande Jesper Brandberg (L). Sedan får vi vara med på en traditionsenlig invigning med bandklippning, kaffe och tårta.

  Om det finns intresse kan vi göra en rundvandring i begränsad form på ett våningsplan som ännu inte är inflyttat. Med på plats för att svara på frågor är också Helena Duske och Anna Aldén Sahlin, båda boendestrateger på Västerås stad, och Carin Bäckelin Näslund som är enhetschef för Öster Mälarstrands äldreboende.

  Anmälan: På grund av Corona-läget kan vi bara vara ett litet antal deltagare vid invigningen, så meddela din närvaro till Matilda Funkquist Cullinan senast den 15 juni. Tänk också på att hålla avstånd under invigningen.

  Varmt välkommen!

  För mer information, kontakta:

  Matilda Funkquist Cullinan, utredare, Vård- och omsorgsförvaltningen
  matilda.funkquist.cullinan@vasteras.se
  Tel: 021-391838

  Helena Duske, boendestrateg, Vård och omsorgsförvaltningen
  helena.duske@vasteras.se
  Tel: 021-39 13 69

  Anna Aldén Sahlin, boendestrateg, Vård- och omsorgsförvaltningen
  anna.alden.sahlin@vasteras.se
  Tel: 021-39 14 51

  Carin Bäckelin Näslund, enhetschef, Öster Mälarstrands äldreboende
  carin.backelin.naslund@vasteras.se
  Tel: 021-397301

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Västerås stad
  Stadshuset, Fiskartorgsentrén
  721 87 Västerås