Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Invigning av Introduktionsskolan i Västerås

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Introduktionsskolan i Västerås

Vi har nöjet att inbjuda media att närvara vid den officiella invigningen av Introduktionsskolan i Västerås.

Plats: Tisdagen den 16:e februari klockan 10.00

Datum: Valljärnsgatan 488 på Bäckby i Västerås (ett av höghusen vid Bäckby centrum)

Introduktionsskolan startade sin verksamhet den 18-e januari. 128 asylsökande barn/ungdomar som bor på Migrationsverkets anläggningsboenden i Västerås går på skolan som har undervisning från förskoleklass till årskurs nio.

Vid invigningen kommer barnen sjunga sånger de lärt sig i skolan. Grundskolenämnden finns på plats och kommer tillsammans med barnen sätta upp sina handavtryck i papper som löv på kunskapens träd. På dem har de skrivit sina förväntningar på skolan och drömmar för framtiden.

- Eleverna är förväntansfulla och mycket engagerade i att förbereda invigningen, säger Maria Ruth som är rektor. De tränar på svenska sånger och har skrivit om sina drömmar på handavtryck i papper."Min högsta önskan är att lära mig perfekt svenska och bli advokat", "Jag vill ha uppehållstillstånd" och "Jag vill lära mig allt" är några drömmar de delar med sig av.

Efter invigningen finns tillfälle för enskilda intervjuer. Därefter kommer det ordnas en rundvandring runt skolan för grundskolenämnden. Även media är välkomna att närvara vid rundvandringen. Grundskolenämndens ordförande Vicki Skure Eriksson samt skolans rektor Maria Ruth finns tillgängliga för frågor.

Kontaktperson: 
Maria Ruth, rektor Introduktionsskolan Bäckby 021-391224

Ämnen

Taggar

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås