Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Hallonvägens gruppbostad

Tisdagen den 5 april inviger vård-och omsorgsförvaltningen i Västerås stad den nya gruppbostaden på Hallonvägen 5. Gruppbostaden är ett nybyggt enplanshus som består av fem lägenheter på markplan med flera entréer samt stor gemensam uteplats och trädgård som omsluter hela gruppbostaden.

Media välkomnas till invigningen.

Tid: tisdagen den 5 april klockan 12.00–14.30
Plats: Hallonvägen 5

Magnus Johansson, ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättning, invigningstalar klockan 12.15.

Vid intresse kan vi genomföra rundvandringar i och runt gruppbostaden. Med på plats för att svara på frågor är Valbone Gashi-Syla som är enhetschef för Hallonvägens gruppbostad och Anna Aldén Sahlin, boendestrateg på Västerås stad.

Om Hallonvägens gruppbostad
Hallonvägen är en gruppbostad som består av fem lägenheter, där varje lägenhet har en yta på cirka 40,5 kvm. Det finns tvättmaskin med torktumlare samt diskmaskin i varje lägenhet. Utöver boytan så har varje lägenhet ett tillhörande förråd. I hela fastigheten finns det golvvärme, bra ventilation för bättre inomhusklimat, exempelvis vid värmebölja samt fiber installerat i alla lägenheter.

Gruppbostaden är ett enplanshus med tre utvändiga entréer från tre olika sidor på huset. Utomhus finns det gräsmatta och växter planteras med högre tujahäck i tomtgräns. Runt hela gruppbostaden är det lätt att ta sig fram för rullstol och rollator. 

Hallonvägen ligger i ett villakvarter på en återvändsgata med enskilt läge mot natur. Gruppbostaden har nära till stadsbuss och mataffär samt Rocklunda friluftsområde. För mer information, kontakta:

Valbone Gashi-Syla
Enhetschef på vård- och omsorgsförvaltningen
021-39 39 20
valbone.gashi-syla@vasteras.se


Anna Aldén Sahlin,
Boendestrateg på vård- och omsorgsförvaltningen
021-39 14 51
anna.alden.sahlin@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås