Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Invigning av Europa Direkt Västerås

Torsdagen den 9 december invigs Europa Direkt Västerås kontor i Västerås stadshus.

På plats finns Staffan Jansson (S), kommunens styrelseordförande, Annika Wäppling Korzinek från EU-kommissionen och västeråsaren Carin Lidman (S) från miljö- och klimatutskottet i Europeiska Regionkommittén. Stadens EU-projekt visas upp i en utställning och därefter hålls panelsamtal med lokala politiker och de inbjudna EU-representanterna.

När? Torsdag 9 december

Tid? 13.00-15.00

Var? Stadshuset, foajén utanför kommunfullmäktigesalen

Media välkomnas till invigningen.

Program:

13:00: Staffan Jansson (S), kommunens styrelseordförande och Annika Wäppling Korzinek, EU-kommissionen, berättar om EUROPA DIREKT och varför ett kontor har öppnats i Västerås.

13:30 Bandklippning, gemensam fika med EU-tårta och utställning med några av stadens EU-projekt. Möjlighet till intervjuer med Staffan Jansson (S) och Annika Wäppling Korzinek.

14:00 EU-kommissionens representant Annika Wäppling Korzinek berättar om de högaktuella prioriteringarna i EU: Den europeiska gröna given och Den digitala tidsåldern.

Därefter följer ett panelsamtal med lokala politiker från opposition och majoritet, EU-kommissionens representant samt Carin Lidman (S), miljö- och klimatutskottet i Europeiska Regionkommittén. De samtalar om vad Västerås gör och behöver göra för att uppfylla EU-målen.

Mer information:

Charlotta Filling, internationell strateg, ansvarig för Europa Direkt Västerås
021-39 26 36
Charlotta.filling@vasteras.se

Mer information om Europa Direkt Västerås:

Europa Direkt Västerås ingår i ett informationsnätverk med 424 EUROPA DIREKT runtom i Europa. Vi kompletterar och stödjer det arbete som EU-kommissionen i Sverige och Europaparlamentets informationskontor i Sverige bedriver. Vi fungerar som en länk mellan EU och stadens medborgare genom att förmedla information och kontakter med EU:s institutioner och politiker. Vårt fokus är framförallt att uppmärksamma det som är intressant för västeråsarna.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås